Έλον Μασκ: Παρουσίασε Εμφύτευμα Εγκεφάλου – Θα Ελέγχει Κινητά Και Υπολογιστές Με Τη Σκέψη…! (Photo)

Στόχος να «διαβάζει» σε πραγματικό χρόνο τα εγκεφαλικά σήματα συνδέοντας ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα απευθείας στους νευρώνες του εγκεφάλου, το οποίο θα αναλύει ταχύτατα τις πληροφορίες και θα τις στέλνει μέσω Bluetooth ή άλλου ασύρματου τρόπου σε εξωτερική ηλεκτρονική συσκευή…

Πέρασαν περίπου 3.5 χρόνια από τότε που μάθαμε τα πρώτα στοιχεία για τη Neuralink, ένα ακόμη τρομερά φιλόδοξο project από τον Έλον Μασκ που ακουγόταν σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας και αμφισβητήθηκε έντονα εκείνη την εποχή. Μπορεί κανείς να πει πολλά και διάφορα για τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο, αλλά τουλάχιστον ο άνθρωπος κάνει τα πάντα για να υλοποιήσει τα οράματα του.

Το θέμα μας είναι σήμερα είναι και πάλι η Neuralink, διότι πριν από μερικές ώρες ο Έλον Μασκ τοποθετήθηκε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ανάπτυξη του εμφυτεύματος για τον εγκέφαλο και μάλιστα έδειξε τη λειτουργία του (σε αρχικό στάδιο) χρησιμοποιώντας τρία γουρούνια.

Η πρώτη σχεδόν πλήρης παρουσίαση του οράματος της Neuralink πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Ιούλιο. Η εταιρεία έχει ως στόχο να “διαβάζει” σε πραγματικό χρόνο τα εγκεφαλικά σήματα συνδέοντας ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα απευθείας στους νευρώνες του εγκεφάλου, το οποίο θα αναλύει ταχύτατα τις πληροφορίες και θα τις στέλνει μέσω Bluetooth ή άλλου ασύρματου τρόπου σε εξωτερική ηλεκτρονική συσκευή (π.χ. smartphone, υπολογιστή). Απώτερος σκοπός; Η θεραπεία σοβαρών ψυχικών και σωματικών προβλημάτων:

Οι περισσότεροι άνθρωποι σε κάποια φάση της ζωής τους αντιμετωπίζουν προβλήματα που αφορούν τον εγκέφαλο ή τη σπονδυλική στήλη τους. Μία συσκευή – εμφύτευμα θα μπορούσε πραγματικά να δώσει λύση σε αυτά τα προβλήματα. Πολύς κόσμος δεν αντιλαμβάνεται ότι όλες οι αισθήσεις μας, όπως η όραση, η ακοή, η αφή, ο πόνος είναι απλά ηλεκτρικά σήματα που στέλνουν οι νευρώνες από τον εγκέφαλο. Εάν καταφέρουμε να διορθώσουμε αυτά τα σήματα, τότε θα μπορέσουμε να θεραπεύσουμε πολλές παθήσεις όπως απώλεια μνήμης, απώλεια ακοής, κατάθλιψη, παράλυση, αϋπνία, σχιζοφρένεια, άγχος, εξαρτήσεις, ισχαιμικά επεισόδια κλπ.

Πηγή

Comments are closed.