Τοκογλυφικό Κύκλωμα Γύφτων Και Κύκλωμα Κλεπταποδοχής Και Λαθρεμπορίας Πολύτιμων Μετάλλων Και Λίθων Του Οποίου Αρχηγός Ήταν Ο Διαβόητος Εβραίος Σιωνιστής Ενεχειροδανειστής Ρικάρντο (Ριχάρδος): Ράβδοι Χρυσού, 513 Κιλά Ασήμι Και 1.121 Χρυσές Λίρες Στα Ευρήματα – Πως Έφταναν Οι Ράβδοι Χρυσού Στην Τουρκία…! (Videos + Photos)

Απίστευτα πολλά ήταν τα κέρδη των εγκληματικών οργανώσεων με τα μαγαζιά-ενεχυροδανειστήρια και αγορές χρυσού. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν, μεταξύ άλλων, πλάκες χρυσού βάρους 6,2 κιλών, 513 κιλά ασήμι και 1121 χρυσές λίρες.

Ένα απίστευτο βίντεο με όλα όσα κατασχέθηκαν στη βίλα του Ριχάρδου, σε σπίτια και γραφεία συνεργατών έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ. Το βίντεο είναι απόλυτα κατατοπιστικό σχετικά με τα ευρήματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά, τιμαλφή, αρχία αντικείμενα, εικόνες και όπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρόλοι της οργάνωσης και οι διαδικασίες ήταν όλες μοιρασμένες και καλά στημένες. Η διασύνδεση σε επίπεδο αρχηγών αφορούσε μόνο στο “κλείσιμο συμφωνιών” με πάγιο χαρακτήρα και επέτρεπε στις οργανώσεις να λειτουργούν ταυτόχρονα χωρίς η δράση της κάθε μίας, να επηρεάζει την άλλη. Αντίθετα, υπήρχαν και συνεργασίες.

Με την εξάρθρωση της οργάνωσης, οι διωκτικές αρχές εντόπισαν:

  • Πλάκες χρυσού βάρους 30,4 κιλών και αξίας 545.000 ευρώ

  • Πλάκες και καθαρός χρυσός βάρους 6,2 κιλά αξίας 235.600 ευρώ

  • 513 κιλά ασήμι ακίας 220.590 ευρώ

  • 1121 χρυσές λίρες αξίας 330.695 ευρώ

  • 360 χρυσά νομίσματα

  • 18 πολύτιμες πέτρες

  • Δαχτυλίδι με πολύτιμη πέτρα αξίας 56.900 ευρώ

  • Δύο εικόνες εμφανούς παλαιότητας

  • 850.000 ευρώ

  • Επιταγές αξίας 60.500 ευρώ

  • Πέντε πυροβόλα όπλα, 15 κυνηγετικά όπλα 2 αεροβόλα 121 φυσίγγια και μικροποσότητα κάνναβης

Η ζημιά στο δημόσιο λόγω της απώλειεας εσόδων από τη δραστηριότητα των μελών των εγκληματικών οργανώσεων εκτιμάται ότι ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα προσδιοριστούν επακριβώς στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας.

Τα μέλη τους νομιμοποιούσαν τα κέρδη τους μέσω νομίμων διαδικασιών, όπως απόκτηση περιουσίας, με αγορά πολυτελών κατοικιών, οικοπέδων, οχημάτων και σκαφών, επέκταση επιχειρήσεων, κλπ. Όλα αυτά γίνονταν με νομότυπες διαδικασίες που κάλυπταν τα τρία στάδια νομιμοποίησης που απαιτεί ο νόμος, δηλαδή Τοποθέτηση, Διαστρωμάτωση και Ενσωμάτωση.

Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων κατά τις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις για την περιγραφή των αντικειμένων που δραστηριοποιούνταν όπως:

Ζάχαρη: Χρυσός
Κίτρινο: Χρυσός
Fine: Χρυσός 24 καρατίων
Ένα κομμάτι βαρύ: Ένα κιλό χρυσός
Στρογγυλό: Χρυσές λίρες Αγγλίας
Μέταλλο/Σίδερο: Τηγμένος χρυσός σε μορφή σκραπ
Ταξιδιώτες: πακέτο περιέχον χρυσό και χρήματα
Γραμμές: Χιλιάδες ευρώ
Χαρτιά: χρήματα

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση διέθετε 130 χώρους καταστημάτων ενέχυρων – αγοράς χρυσού, με τον ημερήσιο κύκλο δράσης και των δύο οργανώσεων να φτάνει στις περίπου 400.000 ευρώ.

Αν και δρούσαν αυτοτελώς η μία από την άλλη, η δράση κάθε οργάνωσης τύγχανε σε γνώση της άλλης. Μάλιστα, τα αρχηγικά μέλη των οργανώσεων είχαν συμφωνήσει ως προς την τιμή αγοράς του χρυσού, με σκοπό την απαλοιφή του μεταξύ τους ανταγωνισμού και εν τέλει την αύξηση του κέρδους τους.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο Ριχάρδος και γνωστός χρυσοχόος στο κύκλωμα λαθρεμπορίας – Πώς έφταναν οι ράβδοι χρυσού στην Τουρκία

Αρχηγικό στέλεχος του ενός από τα δύο μεγάλα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκαν φέρεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 51χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Δημήτρης – Ριχάρδος Μυλωνάς, που συνελήφθη μαζί με άλλα 58 άτομα, για αυτή την πολύκροτη υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων κατηγορείται ότι συγκέντρωνε, μαζί με συνεργάτες του, μεγάλες ποσότητες χρυσού τόσο από τα καταστήματά του, όσο και από άλλα ενεχυροδανειστήρια και στη συνέχεια τις διοχέτευε στην Τουρκία και σε άλλες χώρες. Η αστυνομία έχει κάνει «φύλλο και φτερό» τόσο τα γραφεία της επιχείρησής του, όσο και την πολυτελή οικία του στα νότια προάστια.

Παράλληλα, στο ένα κύκλωμα φέρεται να έχει καίριο ρόλο και ένας γνωστός χρυσοχόος. Στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, εμπλέκονται και άλλοι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, αλλοδαποί και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Σημειώνεται, ότι εκτός από τις μέχρι στιγμής 59 συλλήψεις, έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.

Η επιχείρηση για την εξάρθρωση των δύο κυκλωμάτων πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ η παρουσίαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει το απόγευμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Με λεωφορεία στην Τουρκία ράβδοι χρυσού 500.000€

Ράβδους χρυσού αξίας 500 χιλιάδων ευρώ με τουριστικά λεωφορεία μετέφεραν μέρα παρά μέρα στην Τουρκία τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων λαθρεμπορίας χρυσού.

Η κάθε ράβδος χρυσού ήταν 6 κιλά ενώ οι διαφυγώντες δασμοί υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 63 συλλήψεις.

Τα τουριστικά λεωφορεία αναχωρούσαν μέρα παρά μέρα με προορισμό την Τουρκία, μέσω Αλεξανδρούπολης και Εβρου. Οι ράβδοι χρυσού μεταφέρονταν ως ασυνόδευτα δέματα ή μέσα σε αποσκευές «επιβατών».

Οι διαφυγόντες δασμοί από το κάθε φορτίο αξίας 500.000 ευρώ υπολογίζονται σε 150.000 ευρώ. Στο τελωνείο της Αλεξανδρούπολης υπήρξε αυτόφωρη σύλληψη ατόμου με 25 κιλά χρυσού. Εχουν κατασχεθεί 1 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά και χρυσός 50 κιλών.

Τσίπρας για Ριχάρδο: Είχε ξεζουμίσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας

Στην υπόθεση εξάρθρωσης των δύο μεγάλων κυκλωμάτων λαθρεμπορίας χρυσού, σε ένα από τα τα οποία φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «το ένα από τα δύο κυκλώματα είναι η γνωστή αλυσίδα ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος που είχε ξεζουμίσει χιλιάδες συμπολίτες μας τα πρώτα χρόνια της κρίσης».

Πηγή

Comments are closed.