Matt Koehl: “Είμαστε Εθνικοσοσιαλιστές, Όχι ‘Ναζί'”…!

Κατωτέρω παρατίθεται ένα κείμενο του 1980 από τον Matt Koehl, τότε του “Εθνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Του Λευκού Λαού” (National Socialist White People’s Party), όπου καθορίζει ευθέως τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των “Ναζί” και των σοβαρών, αληθιών και νόμιμων Εθνικοσοσιαλιστών.

Είμαστε Εθνικοσοσιαλιστές, όχι “Ναζί”

του Matt Koehl

Είναι ένας “Ναζί”το ίδιο όπως ένας Εθνικοσοσιαλιστής ;

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι αντίπαλοί μας και το ανημέρωτο κοινό, θα πει ότι είναι ακριβώς το ίδιο. Αλλά είναι σωστή η άποψή τους;

Τούτο υπερβαίνει ένα απλό ακαδημαϊκό ερώτημα. Η σωστή απάντηση επί του συγκεκριμένου θέματος, επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις σε εμάς τους Εθνικοσοσιαλιστές.

Είναι αληθές, φυσικά, ότι μόνον στην πρώτη φάση, το Κίνημά μας αναφέρθηκε ως “Αμερικανικό Ναζιστικό Κόμμα”. Αυτή ήταν μία σκόπιμη επιλογή τακτικής που απέβλεπε αποκλειστικά στην προσέλκυση της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας.

Ορισμένοι έχουν αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα αυτής της προσέγγισης, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να είχε χρησιμοποιηθεί ο όρος, “Εθνικοσοσιαλιστικό”, αποκλειστικά και εξαρχής, με πλήρη ιδεολογική συνέπεια. Είτε τούτο το επιχείρημα είναι σωστό είτε όχι ως προς αυτό το σημείο – η οποιαδήποτε σκοπιμότητα χρήσης του όρου “Ναζί”, ανήκει στο παρελθόν. Το σημαντικό είναι, ότι για το παρόν και το μελλοντικό μας έργο ως Εθνικοσοσιαλιστές, ο συγκεκριμένος όρος είναι απολύτως άχρηστος.

Είναι γεγονός, ότι η ετικέτα “Ναζί”, αρχικά χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου της Βαϊμάρης ως ένας όρος περιφρόνησης και χλευασμού εναντίον του Αδόλφου Χίτλερ και του Κινήματός του. Πουθενά δεν χρησιμοποίησε ο Φύρερ αυτή την ονομασία – ούτε στις ομιλίες του, ούτε στο Mein Kampf (Ο Αγών Μου) και ούτε οπουδήποτε αλλού.

Δεν είναι μόνον μία έκφραση που διαστρεβλώνει το πραγματικό μας όνομα, αλλά υποδηλώνει σαφώς μία έλλειψη ουσίας ή σοβαρότητας, κάτι που με τη σειρά του καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για οποιονδήποτε να εκλάβει το μήνυμά μας σοβαρά. Πράγματι, εάν επιδιώκουμε το κοινό να αποκτήσει μία αξιόπιστη αντίληψη για την ιδεολογία μας, τότε εμείς πρέπει να παρουσιάσουμε τους εαυτούς μας με εντιμότητα, ειλικρίνεια και ευθέως όπως είμαστε επακριβώς — Εθνικοσοσιαλιστές — και όχι σαν κάποιο είδος πολιτικής γελειογραφίας ή καρικατούρας. Διαφορετικά, θα ήταν σαν να περιμέναμε αξιοπιστία και σοβαρότητα από τους κάθε λογής Μαρξιστές-Λενινιστές επαναστάτες, που θα τριγύριζαν αναφερόμενοι στον εαυτό τους ως “Κομμούνια”.

Ωστόσο, μάλλον υπάρχει ένας πολύ πιο σημαντικός λόγος, γιατί εμείς οι Εθνικοσοσιαλιστές πρέπει να απορρίψουμε τον όρο “Ναζί”. Αυτή η ετικέτα που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να υποτιμήσει την Εθνικοσοσιαλιστικη υπόθεση, στην πορεία της πολεμικής και μεταπολεμικής προπαγάνδας, εισήχθη μία νέα πάρα πολύ αμαρτωλή συνειδισιακή χροιά – όπου φέρνει αυτόματα στο μυαλό μία τερατώση εικόνα μίσους και κακού, μία εικόνα που κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος την βρίσκει αποκρουστική.

Αλλά, εάν η εικόνα του “Ναζί” έχει απωθήσει πολλούς αξιόλογους και αξιοπρεπείς ανθρώπους, δυστυχώς, έχει προσελκύσει – εξαιτίας της στερεότυπης προπαγάνδας του Χόλυγουντ, της νοσηρής εικόνας του “Ναζί” – ανθρώπους που είναι ψυχικά άρρωστοι, με πνευματια συμπλεγματικοί και ελαττώματα, επιφέροντας ως τελικό αποτέλεσμα να προσομοιάζουν και να επιβεβαιώνουν την προπαγάνδα του εχθρού μας…, αλλά που όλοι αυτοί δεν έχουν απολύτως ουδεμία σχέση και φυσικά ούτε θέση στο αληθές Εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα.

Επομένως, μπορούμε μόνον να συμπεράνουμε, ότι η συνέχιση χρήσης του όρου “Ναζί”, είναι τουλάχιστον αυτοκαταστροφική.

Εμείς, φυσικά, δεν έχουμε κανέναν έλεγχο πάνω στο πως θα αποφασίσουν να μας αποκαλούν οι εχθρόι μας. Αλλά, το πως θα αποφασίσουμε να αποκαλούμε τους εαυτούς μας, είναι άλλο θέμα.

Η αλήθεια είναι, ότι δεν χρειαζόμαστε κανενός είδους ψευδώνυμα. Είμαστε Εθνικοσοσιαλιστές, όχι “Ναζί” . Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά.

88!

Πηγή: Λευκή Δύναμη: Η Επαναστατική Φύση Του Εθνικοσοσιαλισμού, Νο. 96 (Νοέμβριοςr-Δεκέμβριος 1980), σελ. 8.

Leave a Reply