Turkish Stream – Συνδέθηκαν Τα Θαλάσσια Και Τα Χερσαία Τμήματα Του Αγωγού Φυσικού Αερίου Από Την Ρωσία Στην Τουρκία…! (Photo)

Το τελευταίο τμήμα που συνδέει τα θαλάσσια και τα χερσαία τμήματα του αγωγού φυσικού αερίου Turkstream έχει συγκολληθεί, σύμφωνα με ρωσσικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται την εταιρεία εκμετάλλευσης του έργου South Stream Transport B.V.

Ο Turkstream, θα είναι επιχειρησιακός στα τέλη του 2019 μετά την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού κοντά στην τουρκική πόλη Kiyikoy.

Ο αγωγός αποτελείται από δύο γραμμές με ετήσια δυναμικότητα 31,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου. Το υποθαλάσσιο τμήμα μήκους 930 χιλιομέτρων, που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο, εκτείνεται κατά μήκος του πυθμένα της Μαύρης Θάλασσας από τη Ρωσσία εώς τις βόρειες τουρκικές ακτές. Το μήκος 180 χιλιομέτρων. τμήμα του αγωγού εκτείνεται μέσω του τουρκικού εδάφους για την παροχή αερίου στις χώρες της Νοτίου και Νοτιο – Ανατολικής Ευρώπης.

Στις αρχές Μαρτίου, η Σερβία ενέκρινε την κατασκευή τμήματος του Turkstream που θα επεκτείνει τη διαδρομή του αγωγού από τη Βουλγαρία στην Ουγγαρία. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ζήτησε από τη Ρωσία να επεκτείνει τον αγωγό αερίου στη χώρα του και περαιτέρω στην Ευρώπη.

Πηγή

Comments are closed.