Τσιπ Στον Εγκέφαλο: Προ Των Πυλών Οι Πρώτες Δοκιμές Σε Ανθρώπους… Από Την Εταιρεία Του Εβραιοσιωνιστή Ίλον Μασκ, Ενώ Ο Εβραιοσιωνιστής Μπιλ Γκέιτς Προειδοποιεί Για Πανδημίες Χειρότερες Από Την COVID-19…! (Photos)

Σε νέα φάση περνάει η Neuralink του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ που θέλει να συνδυάσει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης με τις ανθρώπινες ικανότητες. 

Η Neurolink, η startup που κατασκευάζει τσιπ άμεσης σύνδεσης στον εγκέφαλο ετοιμάζεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Η εταιρεία που ίδρυσε ο Έλον Μασκ μαζί με τον επιχειρηματία και μηχανολόγο Max Hodak το 2016, υπόσχεται να φέρει την τεχνολογία που «θα επιτρέψει σε κάποιον με παράλυση να χρησιμοποιεί smartphone με το μυαλό του ταχύτερα από κάποιον που χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του», όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Μασκ.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία εμφυτευμάτων εγκεφάλου αναζητάει έναν διευθυντή και ένα συντονιστή κλινικών δοκιμών, καθώς και άτομα προκειμένου να καλυφθούν καίριες θέσεις για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Η θέση του διευθυντή δοκιμών θα επιβλέπει τις δοκιμές της ιατρικής συσκευής της Neuralink σε ανθρώπους. Το εγκεφαλικό εμφύτευμα της Neuralink, το οποίο, σύμφωνα με τον Μασκ, επιτρέπει ήδη στους πιθήκους να παίζουν βιντεοπαιχνίδια μόνο με τις σκέψεις τους, προορίζεται να βοηθήσει στη θεραπεία μιας ποικιλίας νευρολογικών διαταραχών, όπως η παράλυση.

Η εταιρεία έχει ήδη εμφυτεύσει επιτυχώς τα τσιπ σε δύο ζώα, μία μαϊμού και ένα γουρούνι. ( σσ ερχονται και τα επομενα “ζωα” …..)

«Ως διευθυντής της κλινικής έρευνας, θα συνεργαστείτε στενά με ορισμένους από τους πιο καινοτόμους γιατρούς και κορυφαίους μηχανικούς, καθώς και θα συνεργαστείτε με τους πρώτους συμμετέχοντες της κλινικής έρευνας της Neuralink», αναφέρεται στην σχετική αγγελία που δημοσιεύθηκε στην Καλιφόρνια.

«Ελπίζουμε να έχουμε το επόμενο έτος την τεχνολογία στους πρώτους μας ανθρώπους, οι οποίοι θα είναι άτομα με σοβαρούς τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη όπως τετραπληγικοί, ανάλογα με την έγκριση του FDA», δήλωσε ο Μασκ σε συνέδριο της Wall Street Journal.

«Πιστεύω ότι έχουμε μία ευκαιρία με την Neuralink να δώσουμε πλήρη λειτουργικότητα του σώματος σε κάποιον που έχει τραυματιστεί στην σπονδυλική στήλη. Η Neuralink δουλεύει καλά σε μαϊμούδες και κάνουμε απλώς πολλές δοκιμές και επιβεβαιώνουμε ότι είναι πολύ ασφαλές και αξιόπιστο, καθώς και ότι η συσκευή της Neuralink μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια», συμπλήρωσε ο Μασκ.

Δεν είναι σαφές σε ποιο στάδιο ακριβώς βρίσκεται η Neuralink στη διαδικασία. Ωστόσο, γενικά, οι κατασκευαστές συσκευών προσλαμβάνουν διευθυντές δοκιμών στα πρώτα στάδια των επικοινωνιών τους τους με τον FDA, για να βοηθήσουν στο σχεδιασμό των δοκιμών με τρόπο που θα μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες έγκρισης.  

Με πληροφορίες από The Guardian

==========================================

Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί για πανδημίες χειρότερες από την Covid-19

Ο κόσμος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έναν ιό που θα προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση και περισσότερους θανάτους

Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε για πανδημίες μακράν χειρότερες από την Covid-19, καλώντας τις κυβερνήσεις να συνεισφέρουν με δισεκατομμύρια δολάρια στην προετοιμασία για το επόμενο παγκόσμιο ξέσπασμα.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δήλωσε πως αν και οι μεταλλάξεις Όμικρον και Δέλτα του κορωνοϊού ήταν από τις πιο μεταδοτικές στα χρονικά, ο κόσμος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έναν ιό που θα προκαλεί πολύ πιο σοβαρή νόσηση και περισσότερους θανάτους.

Το Bill & Melinda Gates Foundation και το βρετανικό Wellcome Trust προσφέρουν 300 εκατ. δολάρια στον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας απέναντι σε Επιδημίες (CEPI), έναν από τους βασικούς εταίρους του μηχανισμού Covax που εξασφαλίζει σε αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου πρόσβαση στα εμβόλια κατά της Covid-19.

Ο CEPI προσπαθεί να συγκεντρώσει 3,5 δισ. δολάρια, καθώς έχει βάλει στόχο να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου σε μόλις 100 ημέρες. (σσ. αραγε θα το επιτυχει ? το γνωστο ανεκδοτο που τελειωνει με το “” αυτη η αμφιβολια θα με φαει …”” )

Ο Μπιλ Γκέιτς υποστήριξε ότι οι προτεραιότητες του κόσμου είναι «παράξενες» και ότι εναπόκειται σε φιλάνθρωπους και κυβερνήσεις πλούσιων χωρών να αντιμετωπίσουν τις ανισότητες στο θέμα του εμβολιασμού.

«Μιλάμε για δαπάνες δισεκατομμυρίων προκειμένου να γλιτώσουμε τρισεκατομμύρια από οικονομικές ζημιές και να σωθούν δεκάδες δισεκατομμύρια ζωές», είπε  ο Γκέιτς.

Συμπλήρωσε ότι πολλές από τις καινοτομίες για την προετοιμασία απέναντι σε μια μελλοντική πανδημία, θα ήταν επίσης χρήσιμες στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων υγείας στον κόσμο, όπως η ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον HIV και η βελτίωση των εμβολίων για τη φυματίωση και την ελονοσία.

Ο Γκέιτς σημείωσε ότι οι δύο μεγάλοι χρηματοδότες της ανάπτυξης εμβολίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, CEPI και αμερικανική κυβέρνηση, επέδειξαν «τόλμη» ρισκάροντας τεράστια ποσά, αλλά παραδέχθηκε πως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα προκειμένου να αυξηθούν τα αποθέματα για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος.

«Οι κλινικές δοκιμές έγιναν με τα χρήματα που ρίσκαραν. Οπότε υπήρξε τεράστιο παγκόσμιο όφελος. Είμαστε όλοι πιο σοφοί πλέον. Και χρειαζόμαστε μεγαλύτερα αποθέματα για την επόμενη φορά», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς.

 

Με πληροφορίες από Financial Times

==============================================

«Κάποιοι στηρίχθηκαν πέραν του μέτρου στη διάνοιά τους και πίστεψαν ότι κατανόησαν κάτι ανώτερο. Στην πραγματικότητα όμως, εξέπεσαν από την αληθινή γνώση στην πλάνη»

Όσιος Νείλος ο ασκητής

Πηγή

Leave a Reply