Νορβηγία: Πολυπολιτιστικός Εμπλουτισμός – Τούρκοι Απειλούν Με Θάνατο Νορβηγίδα Αξιωματούχο Για Ένα Πίνακα Ζωγραφικής…! (Photo)

Πριν μερικές εβδομάδες, έγραψα εδώ ότι ο Δήμος του Όσλο δεν πρόκειται να απομακρύνει ένα έργο τέχνης, ακόμη κι αν το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και ο Πρέσβης της στο Όσλο μας το έχουν ζητήσει. Τότε έγινε χαμός. Και όχι μόνο με την έννοια μιας «συναρπαστικής συζήτησης», αλλά με την έννοια της «κρεμάλας».


Χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά αφού έκανα την ανάρτησή μου για να λάβω την πρώτη απειλή θανάτου. Φαντάστηκα ότι κάποιοι θα θυμώσουν, αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένη για τόσο τεράστια οργή και απειλές.
Είναι ένας πίνακας ζωγραφικής σε έναν τοίχο του Όσλο! Ποιος στην ευχή θα απειλούσε κάποιον με δολοφονία, για να προστατέψει δήθεν την ελευθερία της τέχνης;Αλλά ήταν πολλοί, και ήρθαν σε όλη την διάρκεια της ημέρας! Εν τέλει, νομίζω μάλλον ότι αυτό όλο ήταν σχεδόν κωμικό. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι, είναι απαίσιο. Δείχνει τί τραβάνε οι άνθρωποι, και κυρίως ο κουρδικός πληθυσμός, σε μόνιμη βάση. Εδώ στο Όσλο έλαβα βοήθεια από τις κατάλληλες Αρχές. Η ελευθερία της έκφρασης είναι θεμέλιο της υγιούς δημοκρατίας. Και όταν αύριο θα λάβουμε μια σωστή απόφαση για την υπόθεση αυτού του έργου τέχνης, είμαι απείρως χαρούμενη που θα ληφθεί ομόφωνα! Όλοι στην Επιτροπή Πολιτισμού του Όσλο λένε τώρα: ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΕΚΕΙ!».Όσλο, 2 Φεβρουαρίου 2021
Eivor Evenrud
Επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας
του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης του Όσλο, Νορβηγία

 

Σχ. Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο Panagiotis G. Pavlos για την μετάφραση από τα νορβηγικά

Πηγή

Comments are closed.