Τί Συμβαίνει Στήν Κύπρο Με Την Ασύδοτη Ισραηλινή Διείσδυση Και Κατασκοπεία…; (Videos + Photo)

Τόν περσινό Νοέμβριο στήν Κύπρο:

…τηλεοπτικό συνεργείο του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου Forbes, συνάντησε τον Ισραηλινό πρώην μυστικό πράκτορα, στην έδρα του στήν Λάρνακα και κατέγραψε καρέ-καρέ τη διαδικασία παρακολουθήσεων, η οποια περιλαμβάνει υποκλοπή ηχητικών συνδιαλέξεων, γραπτών κειμένων και άλλων ηλεκτρονικών δεδομένων.

Ενώπιον του πρώην κατασκόπου τίθενται ερωτήματα αναφορικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή δύο τουλάχιστον θυγατρικών εταιρειών του ιδίου σε υποθέσεις όπως ο θάνατος του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Τουρκία, την παρακολούθηση Ισραηλινού αξιωματούχου στο Λονδίνο και την παρακολούθηση κρατικών αξιωματούχων της Νιγηρίας. Ο Ισραηλινός πρώην μυστικός πράκτορας, δραστηριοποιείται πλέον στον ιδιωτικό τομέα προσφέροντας υπηρεσίες κατασκοπείας σε κράτη και διεθνείς φορείς.
( Ἀπό :Κατασκοπευτικό βαν αξίας $9 εκ. κυκλοφορεί στους δρόμους της Λάρνακας)

Ἄ,μάλιστα. Στόν ἰδιωτικό τομέα πλέον ἡ δρᾶσις τοῦ πρώην ἰσραηλινοῦ κατασκόπου,ἔ ; Στήν Κύπρον,ἔ ;

Δίκτυο εταιρειών “πίσω” από το κατασκοπευτικό βαν στη Λάρνακα

…η συγκεκριμένη εταιρεία δημοσίευσε αγγελία εργασίας για τη θέση Τεχνικού Διευθυντή στον Τομέα Συστήματος GSM. Οι σαράντα τέσσερις υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση μέσω διαδικτυακού επαγγελματικού δικτύου, γνώριζαν ότι επρόκειτο για την εμπορική ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός νέου προϊόντος στον τομέα της κατασκοπείας. Την ίδια ώρα περιγράφονταν οι ακαδημαϊκές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνταν για τη θέση, οι οποίες αφορούσαν κυρίως τηλεπικοινωνιακά συστήματαασύρματες συνδέσεις και χειρισμό προγραμμάτων.

Ἀλλά τό πρᾶγμα ὅλο καί πιό περίπλοκο γινόταν :

Αμείλικτα ερωτήματα για τις υπηρεσιες του κατασκοπευτικού βαν στην Κύπρο

  • Ποιός έδωσε την άδεια για να κυκλοφορεί το υπερσύγχρονο κατασκοπευτικό βαν στους δρόμους της πόλης του Ζήνωνα;

  • Ποιοί αγοράζουν υπηρεσίες από την εταιρεία κατασκοπευτικών υπηρεσιών με έδρα την Κύπρο;

  • Ποιοί βρίσκονται στο “στόχαστρο” του Ισραηλινού πρώην πράκτορα που διαθέτει τη δυνατότητα υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, γραπτών μηνυμάτων και άλλων δεδομένων από ηλεκτρονικές συσκευές και μάλιστα από απόσταση μόλις 500 μέτρων;

  • Εμπλέκεται ή όχι στο σκάνδαλο με τον θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες υποθέσεις σε Βρετανία και Νιγηρία;

Ανησυχεί ο ΠτΔ για ενδεχόμενη υποκλοπή κρατικών δεδομένων και συνομιλιών

…ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρομου, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και τόνισε την ευαισθησία του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα.

Ανησυχεί περισσότερο για τη χώρα μας αλλά ο καθένας θα μπορούσε να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να είναι ο ίδιος αντικείμενο, θύμα, μιας τέτοιας πρακτικής αλλά περισσότερο ανησύχησε γιατί θεωρεί απαράδεκτο σε μια δημοκρατία, σε μια ευρωπαική δημοκρατία να έχουμε τέτοια φαινόμενα και ακριβώς εδώ είναι που πρέπει να δείξουμε τα σωστά αντανακλαστικά, εννοώ ως κράτος, Να ερευνηθεί, εφόσον υπαρχουν στοιχεία να συγκεντρωθούν, να αξιοποιηθούν από τις ερευνητικές, ανακριτικές αρχές και εάν υπάρχουν αδικήματα να αντιμετωπιστούν αμέσως.

Αρχηγός Αστυνομίας: «Σοβαρή η υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν»

«Πολύ σοβαρή υπόθεση» χαρακτήρισε ο Αρχηγός της Αστυνομίας το πολύκροτο ζήτημα του κατασκοπευτικού βαν, σε δηλώσεις του.

Ειδικότερα ο Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε:

Βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες που διεξάγονται. Είναι μια σοβαρή υπόθεση που θεωρώ ότι δεν είναι σωστό κάθε μέρα να κάνουμε δηλώσεις για τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Θα πρέπει να σεβαστούμε την υπόθεση και όλες αυτές τις εξελίξεις, καθώς δεν ωφελεί σε τίποτα να ασχολούμαστε συνέχεια και να λέμε τα ίδια πράγματα….

Συνεργασία Αστυνομίας και κατασκοπευτικής εταιρείας αποκάλυψε ο Αρχηγός

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού από την πλευρά του, είπε ότι κατέθεσε προφορικά στοιχεία που θεωρεί ότι θα βοηθήσουν τις Αρχές στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, τα οποία έλαβε από απλούς πολίτες αλλά και δημοσιογράφους.

«Η απαίτηση μας είναι αυτό το θέμα να διερευνηθεί μέχρι τέλους…κανένας δεν μπορεί να παραβιάζει την ιδιωτική ζωή του οποιουδήποτε, είτε αυτό είναι πολιτικό πρόσωπο, πολιτικό κόμμα ή ένας απλός πολίτης.»….
Ερωτηθείς σχετικά με τα ερωτήματα που τίθενται για το ποιος είναι επικεφαλής της Εβραϊκής Κοινότητας στην Κύπρο, είπε:

«Όταν ζητήθηκε από εμένα στο παρελθόν να έχω κάποια συνάντηση με εκπρόσωπο της Εβραϊκής Κοινότητας στο γραφείο μου ήρθε ο Ραβίνος.»…

Πῶς ; Καί οἱ ἑβραῖοι τῆς Κύπρου στήν ὑπόθεσιν;

Ἀνδρέας Νεοφύτου ΔΗΣΥ-Ἄντρος Κυπριανοῦ ΑΚΕΛ καί συναντήσεις μέ κατασκόπους καί Ραββίνους… 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θέλει να ξεκαθαρίσει ότι, ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δέχθηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας της Κύπρου, κ. Shahak Avni.

Τον κ. Avni ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τον γνωρίζει από τη δράση του ως ενεργό μέλος και Πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ουδέποτε είχε επαφή, ούτε και συναντήθηκε ποτέ ή γνωρίζει τον κ. Tal Dilian, το όνομα του οποίου φέρεται να συνδέεται με την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν.( Σημ. Πελασγικῆς : «φέρεται» νά συνδέεται μέ τό κατασκοπευτικό βάν ὁ Tal Dilian; Τήν ἐκπομπή τοῦ Forbes,δέν τήν εἶδαν αὐτοί τοῦ ΔΗΣΥ; Κι᾿ἄν τήν εἶδαν σταβωμάρα εἶχαν ὅταν μέ παχιά-παχιά γράμματα ἔγραφαν καί ΞΑΝΑ-ἔγραφαν τό ὄνομα τοῦ πρώην ἰσραηλίτη κατασκόπου; Γιά νά δεῖτε πόσο ἄγριο δούλεμα μᾶς κάνουν! Μιλᾶμε γιά πολύ,πολύ ἄγριο δούλεμα ! ! ! )

Ούτε φυσικά είναι σε θέση να γνωρίζει εάν και ποια σχέση μπορεί να υπάρχει μεταξύ του κ. Dilian και άλλων μελών της εβραϊκής κοινότητας Κύπρου.”

( Ἀπό : Ουδέποτε συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρώην κατάσκοπο ο Αβέρωφ Νεοφύτου)

Δύο ονόματα που μονοπωλούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα το ενδιαφέρον της πολιτικής σκηνής, της κυπριακής κοινωνίας και των μέσων ενημέρωσης μετά τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες για τη δράση του κατασκοπευτικού βαν στη Λάρνακα και τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών παρακολούθησης.

Ποιοί είναι όμως οι δύο άντρες και γιατί έχουν προκαλέσει σύγχυση και ερωτηματικά, σε σχέση με το ποιός κρατά τα ηνία της Εβραϊκής Κοινότητας στην Κύπρο;

Μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του Προέδρου της Εβραϊκής Κοινότητας στην Κύπρο Shahak Avni και μάλιστα στο πλευρό των Υπουργών Ενέργειας, Μεταφορών και Άμυνας ήταντην 13η Σεπτεμβρίου του 2018 κατά την τελετή εγκαινίων του Κέντρου της Εβραϊκής Κοινότητας Κύπρου και του νέου Εβραϊκού Μουσείου στη Λάρνακα.

Shahak Avni

Από την άλλη, ο Ραβίνος Αριε Ζεεβ Ρασκίν παρουσιάζεται ως πιο δραστήριος στις επαφές και συναντήσεις με κρατικούς αξιωματούχους και άλλους επίσημους.Στον ίδιο λογαριασμό δημοσιεύονται φωτογραφίες του Ραβίνου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου.

Ενώ ήταν αυτός που ανέλαβε να ξεναγήσει τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη στις εγκαταστάσεις του νέου Μουσείου της Εβραϊκής Κοινότητας στη Λάρνακα, στις 2 Οκτωβρίου 2019

Τό «δουλεύουν» καλά τό πρᾶγμα στήν Κύπρο! 

(Ποιός κρατά τελικά τα “ηνία” της Εβραϊκής Κοινότητας στην Κύπρο;)

Σε σχέση με το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις διαδόσεις των τελευταίων ημερών, στην Κύπρο, η Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου επιθυμεί να πληροφορήσει τους Κύπριους πολίτες για τα ακόλουθα:

Ραβίνος Αριε Ζεεβ Ρασκίν μέ τόν κῦβο τοῦ Κρόνου στό κεφάλι εὐλογεῖ τόν πιστό μέ τήν Κύπρο στό μανίκι…

« Η Εβραϊκή Κοινότητα στην Κύπρο αριθμεί πάνω από 4.500 μέλη, με σημαντική και πολυσχιδή συνεισφορά στην Κυπριακή κοινωνίαΔραστηριοποιείται ενεργά στα πολιτιστικά και κοινωνικά πράγματα του τόπου, στηρίζοντας τα μέλη της αλλά και τα μέλη της κυπριακής κοινωνίας γενικότερα. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών με εξαιρετικά αποτελέσματασυμβάλλοντας στην αύξηση του αριθμού επισκεπτών από το Ισραήλ, ενισχύοντας επιχειρηματικές συνεργασίες και βοηθώντας στην αποστολή Κυπρίων στο Ισραήλ για ιατρική φροντίδα. Η Εβραϊκή Κοινότητα της Κύπρου, συμμετέχει επίσης ενεργά σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, επιτελώντας αξιόλογο κοινωνικό έργο.

Πρόεδρος του Σωματείου «Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου», από το 2014, είναι ο επιχειρηματίας κ. Shahak Avraham Avni και θρησκευτικός εκπρόσωπος της Εβραϊκής Κοινότητας είναι ο ραβίνος Arie Zeev Raskin, οι οποίοι τυγχάνουν του σεβασμού και της εκτίμησης όλων των μελών της κοινότητας…»

(Ξεκαθαρίζει τις «πολλές ανακρίβειες» η Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου)

Προσέξτε τώρα καί τήν διπροσωπία τους.Τό συγκεκριμένο γεγονός συνέβη τόν Δεκέμβριο τοῦ ᾿18,ἕνα χρόνο πρίν τήν ὑπόθεσιν μέ τό κατασκοπευτικό βάν τοῦ πρώην ἰσραηλινοῦ κατασκόπου:

Εξοργισμένη είναι η εβραϊκή κοινότητα Κύπρου με αφορμή την χρέωση που επέβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία για υπηρεσίες ασφαλείας κατά την διάρκεια των εορτασμών του Χάνουκα, στις 3 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα των timesofisraelη Κυπριακή Δημοκρατία απέστειλε λογαριασμό την επόμενη μέρα των εορτασμών προκαλώντας την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης.

Ο Ραβίνος Menachem Margolin, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη. Σ’ έντονο ύφος χαρακτήρισε ως προσβολή την κίνηση αυτή της Κύπρου, καλώντας παράλληλα τον ΥΠΑΜ να διαγράψει την χρέωση αυτή. Υπενθύμισε παράλληλα ότι στις 6 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε ψήφισμα εναντίον του αντισημιτισμού.

Το σχετικό ψήφισμα μεταξύ άλλων «καλεί τα κράτη μέλη να προβλέψουν την χρηματοδότηση και να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας των εβραϊκών κοινοτήτων, των θεσμών και των πολιτών».

Την πλήρη αντίθεσή της στο περιεχόμενο της επίμαχης επιστολής εξέφρασε η εβραϊκή κοινότητα Κύπρου διά του Προέδρου της Εβραϊκής ΚοινότηταςShahak Avni

Καταλάβατε; Ἀπό τήν μία ἔρχεται ὁ ἐξ Εὐρώπης Ῥαββίνος καί ἀπειλεῖ τήν Κυπριακή Δημοκρατία ἀνοικτά ὡς ἀντισημιτική,ἀλλά καί θέλοντας νά δείξῃ ποιός στήν οὐσία ἔχει τό πάνω χέρι καί ἀπό τήν ἄλλη ὁ τοπικός ῥαββίνος «καταδικάζει» τήν συγκεκριμένη συμπεριφορά καί «χαϊδεύει» τήν Κυπριακή Δημοκρατία. Ἡ οὐσία εἶναι πώς τό «μήνυμα» ἐστάλη καί οἱ παραλῆπτες ἄν θέλουν ν᾿ἀποφύγουν τίς ῥετσινιές τοῦ ἀντισημιτισμοῦ,μ᾿ὅ,τι φέρει μαζύ της μία τέτοια κατηγορία ( Εὑρωπαϊκό ψήφισμα κ.λπ.), μελλοντικῶς δέν θά πέσουν στό ἴδιο …παράπτωμα.

Ἐπίσης πάρα πολύ σοβαρό σημεῖο τό γεγονός τοῦ εὐρωπαϊκοῦ ψηφίσματος σχετικῶς μέ τόν ἀντισημιτισμό,ὅπου ἐπιβάλλει στά κράτη-μέλη τῆς Ε.Ε. ὄχι ἁπλῶς νά προστατεύουν τίς ἑβραϊκές κοινότητες πού ὑπάρχουν στήν ἐπικράτειά τους,ἀλλά νά ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ἀνάλογη χρηματοδότησι γιά τήν ἀσφάλειά τους εἴτε αὐτή ἀφορᾷ σέ θεσμούς ( καί τούς ἐκπροσώπους βεβαίως),ἀλλά καί τίς ὅποιες κοινωνικές ἐκδηλώσεις τους !

Μπορεῖτε νά συνειδητοποιήσετε τί ἀκριβῶς γίνεται στήν Κύπρο;

Καί νά σᾶς πῶ κάτι ; Καί ἐδῶ τά ἴδια γίνονται ἀλλά τά «ἡμέτερα» μμε ἔχουν βουλωμένο,κυριολεκτικῶς,στόμα. Μοῦγκα στήν στρούγκα ! Ἄμ τά λέω ἐγώ : Πάλι ἀργά θά ξυπνήσουμε…

Ἡ Πελασγική

Πηγή

Leave a Reply