Πολιτιστικός Μαρξισμός: Η Διαδικασία Απαλλαγής Από Τα Θρησκευτικά Στην Κύπρο…! (PDF + Photo)

Καθώς επίκειται νέα ρύθμιση του τρόπου απαλλαγής από τα Θρησκευτικά μετά τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ και του ΕΔΔΑ, παρουσιάζουμε εδώ τον τρόπο χορήγησης απαλλαγής στην Κύπρο.

Στα δημοσιευόμενα παρακάτω έντυπα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου σχετικά με τη Διαδικασία Εξασφάλισης Απαλλαγής από Μάθημα σε μαθητές διαβάζουμε μεταξύ άλλων για τα Θρησκευτικά:

– Αίτηση για απαλλαγή από τα Θρησκευτικά στις περιπτώσεις μη ορθοδόξων Χριστιανών. Κάθε αίτηση απαλλαγής για άλλους λόγους θα εξετάζεται κατά περίπτωση, από τη Διεύθυνση του σχολείου, για να διαπιστωθεί αν οι λόγοι τεκμηριώνουν το αίτημα.

– Σημειώνεται ότι εάν ο γονέας επιθυμεί ο/η μαθητής/μαθήτρια να εξέρχεται από την τάξη την ώρα της διδασκαλίας του μαθήματος, θα πρέπει να το δηλώσει στην αίτηση. Σ’ αυτή την περίπτωση ο/η Διευθυντής/Διευθύντρια καθορίζει άλλο μάθημα που θα παρακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς κατά τις περιόδους απαλλαγής, και ενημερώνει τους Γονείς/Κηδεμόνες στο ειδικό έντυπο που επισυνάπτεται, για τυχόν σχετικές διευθετήσεις.

Δείτε τα έντυπα (υπογραμμισμένα με φωσφορίζον χρώμα όσα αφορούν στα θρησκευτικά)

Πηγή

Comments are closed.