Κύπρος – Ο Κατοχικός Πρωθυπουργός Του Ψευδοκράτους, Προσεύχεται Για Τον Τουρκικό Στρατό…! (Photo)

Στήριξη στην στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία από τον πρωθυπουργό της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου Τατάρ.

Ο Ερσίν Τατάρ-πρωθυπουργός της Βόρειας Κύπρου, αναφερόμενος στην στρατιωτική επιχείρηση που άρχισε η Τουρκία στα ανατολικά του Ευφράτη για να στήσει ¨ασφαλή περιοχή¨, δήλωσε πως ¨Ο Τουρκοκυπριακός λαός όπως πάντα βρίσκεται δίπλα στην Τουρκία μας¨.

…………..

Η δήλωση του έχει ως εξής : ¨Η μητέρα πατρίδα Τουρκία για να εξαλείψει την τρομοκρατική απειλή που στρέφεται εναντίον της και ενάντια στην παγκόσμια ειρήνη, άρχισε την στρατιωτική επιχείρηση Πηγή Ειρήνης για να διαμορφώσει στην Συρία ¨ασφαλή περιοχή¨. Ο Τουρκοκυπριακός λαός όπως πάντα βρίσκεται δίπλα στην Τουρκία μας. Οι προσευχές μας είναι για τους Μεχμετσίκ και τον στρατό μας. Είμαστε βέβαιοι πως θα πετύχουν και πως θα φέρουν την ειρήνη στην περιοχή, διασφαλίζοντας την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Ο Αλλάχ ας είναι βοηθός της Τουρκίας μας¨.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201910101040356198-kuzey-kibris-basbakani-tatardan-suriye-harekatina-destek/

10/10/2019

Σχ : Δεν απορούμε με τις δηλώσεις της τουρκοκυπριακής ηγεσίας (ουσιαστικά μιλάμε για νομό της Τουρκίας στον βορά της Κύπρου). Απορούμε όμως με τους Ελληνοκύπριους που ελπίζουν ακόμη σε ενδοκοινοτικό διάλογο με τους Τουρκξοκύπριους.

Βρε ευλογημένοι, το είχε πει υπέροχα ο Δρ. Φαζίλ Κιουτσούκ που ήταν από τους πρώτους ηγέτες της τουρκοκυπριακής κοινότητας :  ¨Αν η Τουρκία μας στείλει ένα μεγάλο ξύλο και μας πει να το βάλουμε στον πισινό μας, τότε χωρίς να σκεφτούμε καθόλου, εκείνο το ξύλο θα το χώσουμε στον πισινό μας¨….

Θυμηθείτε ένα ενδεικτικό δημοσίευμα μας :

Οι ¨ηγέτες¨ της τουρκοκυπριακής κοινότητας και άλλα πράσινα άλογα…

Είμαστε μια τρίχα από τον κώλο της Τουρκίας

Στο κείμενο αυτό θα γίνει λόγος για το Κυπριακό ζήτημα…
Στο κείμενο αυτό θα γίνει αναφορά σε ένα από τα πιο μεγάλα παράπονα που έχουν πολλοί Τουρκοκύπριοι στο Κυπριακό ζήτημα, από τον δεξιό ως τον αριστερό και αυτό είναι πως ¨ Οι Ελληνοκύπριοι δεν βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως ένα λαό και δεν τους βλέπουν ως πολιτικά ίσους¨….

***

Στα 1920…

¨Η αφρόκρεμα των Τουρκοκυπρίων είχαν προσφύγει στους Άγγλους ενάντια στους Ελληνοκύπριους. Μια από τις πιο καθαρές ενδείξεις για αυτό είναι η αναφορά που είχε συντάξει η αποικιακή αγγλική διοίκηση σχετικά με τον Μουνίρ Μπέη, στον οποίο είχε αποδοθεί και ο τίτλος του ¨Σερ¨ : Ο Μουνίρ είναι ο ηγέτης του τουρκικού πληθυσμού που ζει σε αυτή την αποικία. Υποστηρίζει 100% την Αγγλία. Έχει την νοοτροπία παλιού Τούρκου πασά και κατέλαβε κάθε θέση που μπορούσε.¨ 1

***

Στα 1940 :

¨Δεν έχουμε πολιτική άποψη. Κάνουμε ότι θέλει και ότι λέει η Τουρκία. Αν η Τουρκία μας στείλει ένα μεγάλο ξύλο και μας πει να το βάλουμε στον πισινό μας, τότε χωρίς να σκεφτούμε καθόλου, εκείνο το ξύλο θα το χώσουμε στον πισινό μας¨.  2

Δρ. Φαζίλ Κιουτσούκ

***

Από το 1950 ως το 2000

¨Χωρίς την Τουρκία ούτε στον παράδεισο δεν πάω¨ 3

Ραούφ Ντενκτάς

***

Στα 2000 :

¨Αν η Τουρκία πει να κάτσει κάθομαι, αν μου πει σήκω, σηκώνομαι¨

¨Οι Τουρκοκύπριοι αγαπάνε τον κύριο Ταγίπ¨

Μεχμέτ Αλή Ταλάτ

……………

Οι πηγές από όπου προέρχονται τα κείμενα :

1-    Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, ¨Κύπρος στην τανάλια του εθνικισμού¨

2-    Οζκέρ Γιασίν, ¨Ο Νεβζατ και Εγώ¨.

3-    Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, ¨Ιστορία ενός αγέννητου κράτους-Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία¨.

Τζελάλ Οζκιζάν

Ακτιβιστικό Κέντρο πολιτισμού Μπαράκα

26/7/2013

Σχ: Αυτή την φράση του Κιουτσούκ αξίζει να την θυμόμαστε καλά και στην Κύπρο (πρωταρχικά) αλλά και στην Θράκη. Διότι όσο κι αν δεν το λένε δημόσια πιστεύουμε πως ισχύει για πολλούς από τους ¨ηγέτες¨ της μειονότητας στην Θράκη . Αυτή η πραγματικά ιστορική φράση : Şayet Türkiye bir koca kazık gönderir ve bunu götünüze sokunuz derse, o kazığı hiç düşünmeden hemen götümüze sokarız!

Δηλαδή :

¨  Αν η Τουρκία μας στείλει ένα μεγάλο ξύλο και μας πει να το βάλουμε στον πισινό μας, τότε χωρίς να σκεφτούμε καθόλου, εκείνο το ξύλο θα το χώσουμε στον πισινό μας¨ !

Και κάθεσαι εσύ σαν Ελλάδα ή Κύπρος και συζητάς με γελοία υποκείμενα που έχουν τέτοια λογική….

Τι να συζητήσεις μαζί τους ;

Πηγή

Comments are closed.