Λέσβος: Απόβαση 547 Μουσουλμάνων Λαθρομεταναστών Λαθροεποίκων Εισβολέων Μέσα Σε 3 Ώρες…! (Photo)

Μόνο ως εισβολή μπορεί να χαρακτηριστεί το χθεσινό περιστατικό στη Λέσβο. Η κατάσταση στο νησί έχει φτάσει σε οριακό σημείο.

Απόβαση μεταναστών έγινε χθες Πέμπτη, στη Λέσβο, καθώς πέρασαν από τα Τουρκικά παράλια 547 μετανάστες με 13 φουσκωτές λέμβους, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος.

Οι παράνομοι μετανάστες εισέβαλλαν στην Ελλάδα μέσα σε 3 ώρες. Από τις 3 το μεσημέρι ως τις 6 το απόγευμα. Όλοι συγκεντρώθηκαν στα βόρεια του νησιού, στη Σκάλα Συκαμιάς. Είχαν ξεκινήσει από το Μπεχράμ Καλέ της Τουρκίας.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη μαζική απόβαση παράνομων μεταναστών στο νησί από τις ακτές της Τουρκίας, από την περίοδο 2015 – 2016.

Οι δυνάμεις της Frontex που επιχειρούσαν στην περιοχή δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν την εισβολή, όπως τίποτα δεν έκαναν και οι Τουρκικές Αρχές.

Συνολικά στην Λέσβο αποβιβάσθηκαν 547 άτομα, 177 άνδρες, 124 γυναίκες και 246 παιδιά. Οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης θα γίνουν τμηματικά και θα χρειαστούν μερικές ημέρες.

Στη Μόρια ζουν 10.188 μετανάστες. Από αυτούς, οι 4,500 ζουν μέσα στις υποδομές του καταυλισμού (που είναι για 3.000 άτομα) και όλοι οι υπόλοιποι ζουν σε κατειλημμένα κτήματα τριγύρω, σε σκηνές ή άλλες πρόχειρες κατασκευές που έχουν στηθεί από τους ίδιους ή από ΜΚΟ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κάλεσε για το θέμα στο Υπουργείο τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ελλάδα Μπουράκ Οζούγκερτζιν.

Ο Νίκος Δένδιας υπενθύμισε τις υποχρεώσεις της Τουρκίας στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας του 2016 και την ανάγκη να εφαρμόζονται τα συμφωνημένα.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρέσβης είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τις Τουρκικές Αρχές και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην Κοινή Δήλωση, ενώ η πολιτική της εν προκειμένω δεν έχει αλλάξει.

Οι Ελληνικές διπλωματικές αρχές ενημέρωσαν σχετικά την ΕΕ, καθώς το ζήτημα την αφορά άμεσα.  

Πηγή

Comments are closed.