Θα Εφαρμόσει Η Νέα Κυβέρνηση Τις Δεσμεύσεις Της Για Τα Θρησκευτικά…; (Video)

Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών είναι ξεκάθαρο. Η Ν.Δ. αναδεικνύεται αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Το προηγούμενο διάστημα της προεκλογικής περιόδου αλλά και πριν από αυτή σημαίνοντα στελέχη της Ν.Δ. είχαν τοποθετηθεί για το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών σε σχέση μάλιστα με τις δύο τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ που ακύρωσαν τα «νέα Θρησκευτικά» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Μάλιστα για το θέμα είχαν παρέμβει δημόσια τα πρόσωπα που συγκροτούσαν τον Τομέα Παιδείας της Ν.Δ. δηλαδή η Τομεάρχης Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Χρήστος Κέλλας αλλά και πολλά άλλα στελέχη. Παραθέτουμε στο τέλος της παρούσας παρέμβασης τους σχετικούς ηλεκτρονικούς συνδέσμους.

Το κρίσιμο για τη νέα κυβέρνηση είναι εάν θα υιοθετήσει συγκεκριμένα μέτρα εγκαίρως ώστε οι δικαστικές αποφάσεις να εφαρμοστούν στην πράξη και το μάθημα των Θρησκευτικών να υπηρετήσει και πάλι τον υψηλό σκοπό που συνταγματικά προβλέπεται και είναι η ανάπτυξη της θρησκευτικής χριστιανικής συνείδησης των μαθητών. Άμεσα θα πρέπει:

  1. Να εκδοθεί νέα Υ.Α. που θα καταργεί την ισχύουσα Υ.Α. Γαβρόγλου για το Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά  σύμφωνα με όσα προβλέπονται στις αποφάσεις του ΣτΕ.

  2. Να αποσταλεί στα σχολεία οδηγία απόσυρσης των Φακέλων Μαθήματος για τα Θρησκευτικά που έχουν αποσταλεί ήδη στα σχολεία.

  3. Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών μπορεί να στηριχτεί καταρχήν στα ήδη υπάρχοντα βιβλία Θρησκευτικών που παραμένουν αναρτημένα στο Ψηφιακό Σχολείο. Επιπλέον είναι δυνατόν να δρομολογηθεί η εκτύπωση τους και η αποστολή στα σχολεία εντός εύλογου χρόνου.

  4. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα πρέπει να σχεδιαστεί μια πραγματική αναβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών σε στενή συνεργασία αφενός με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) που εκπροσωπεί την συντριπτική πλειονότητα των Θεολόγων καθηγητών και αφετέρου με τη Διοικούσα Εκκλησία.

  5. Τέλος, κρίσιμη είναι η απόφαση επιλογής προσώπων τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και στο ΙΕΠ που θα είναι υπεύθυνοι για τη θρησκευτική εκπαίδευση στα ελληνικά σχολεία. Εάν δεν υπάρξουν οι απαραίτητες αλλαγές στα πρόσωπα καμία αλλαγή δεν θα μπορέσει να καρποφορήσει.

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s