Για Πρώτη Φορά Τουρκικοί Βαλλιστικοί Πύραυλοι Khan Κτυπούν Κουρδικές Θέσεις – Άμεσος Ο Κίνδυνος Για Την Ελλάδα…! (Videos + Photos)

Για πρώτη φορά η Τουρκία χρησιμοποίησε τον βαλλστικό πύραυλο Khan (BORA) σε πολεμικές επιχειρήσεις σε μια καθαρή (πιο ξεκάθαρη δεν γίνεται) προειδοποίηση και προς την Ελλάδα.

Μπορεί ο βαλλιστικός πύραυλος να χρησιμοποιήθηκε στο βόρειο Ιράκ σε επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ, αλλά τα υπονοούμενα  στον τουρκικό Τύπο αναφορικά με την Ελλάδα είναι συνεχή όπως και οι πανηγυρισμοί των Τούρκων για την επιτυχή εκτόξευση όπως είπαν.

Μάλιστα ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν 9 Κούρδοι του ΡΚΚ από τα αποτελέσματα της βολής του  Khan.

Ο πύραυλος ο οποίος έχει ήδη παραδοθεί στις τουρκικές δυνάμεις έχει εμβέλεια 280 χλμ. και όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας:

«Από τη Σμύρνη στην Αθήνα η απόσταση είναι περίπου 230 χιλιόμετρα και η εμβέλεια του πυραύλου BORA-1 (KΗAN-1) είναι 280 χιλιόμετρα» και πλέον απειλούν ανοιχτά. Για την Θεσσαλονίκη η απόσταση αυτή είναι 270 χλμ..

Από την πλευρά της η Ελλάδα η οποία κοιμάται ως γνωστόν για να μην ταράξει τους Τούρκους, άλλαξε πλευρό μετά την εκτόξευση.

Με τοποθετημένα τα συστήματα στην ανατολική Θράκη η ακτίνα δράσης τους μπορεί να πλήξει το σύνολο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ενώ ακόμα και εάν τοποθετηθεί σε βάθος 50 χλμ. από τα τουρκικά παράλια μπορεί να πλήξει όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, τις Σποράδες (Σκύρος, Σκόπελο, κτλ.) και περιοχές της ανατολικής Κρήτης. Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται ουσιαστικά για την μισή Ελλάδα.​

Τεχνικές προδιαγραφές πυραύλου Bora

Διάμετρος 610 mm

Βάρος 2.500 kg

Κατευθυνόμενο σύστημα παγκόσμιου εντοπισμού θέσης (KCS) με υποβοηθούμενη αδράνεια

Σύστημα πλοήγησης (ANS)

Αεροδυναμικός έλεγχος με σύστημα ελέγχου ηλεκτρομηχανικής κίνησης

Τύπος καυσίμου: Σύνθετο στερεό καύσιμο

Βάρος κεφαλής 470 kg

Πηγή

Leave a Reply