Ποιός Θα Είναι Ο Κρατικός Ιμάμης Στο Υπό Ανέγερση Τέμενος Του Βοτανικού…; (Photo)

Το καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσει το τέμενος των Αθηνών, του οποίου ο προϋπολογισμός μαζί με την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ανήλθε στα 3.000.000€ ευρώ. Με τους παρόντες πολιτικούς, είναι βέβαιοι οι λάθος χειρισμοί.

Όπως πληροφορηθήκαμε από την ιστοσελίδα greekmoney.gr της 14ης Δεκεμβρίου 2018: «…πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών το απόγευμα της Τετάρτης, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Πέτρος Σουρέτης και ο Δημήτρης Κούτρας που πρόσφατα απέκτησε το 20% της εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Κόκκαλη. Παρών στη συν­άντηση ήταν και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά με την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους. Η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία δεν λειτουργεί κρατικό τζαμί, παρά το γεγονός πως υπάρχουν 5 νόμιμα ιδιωτικά τζαμιά στην Αθήνα, με άδεια του υπουργείου Παιδείας…
Σε εκκρεμότητα παραμένει επίσης η σύσταση του Οργανισμού Λειτουργίας του τεμένους, ο οποί­ος αναμένεται να είναι έτοιμος τους επόμενους μήνες… Πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση τονίζουν πως η επιλογή ιμάμη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, προκειμένου να σταλεί μήνυμα στους μουσουλμάνους της Αθήνας. Εξίσου κρίσιμο είναι ο ιμάμης να είναι Έλληνας πολίτης και να μην έχει σχέση με τη Θράκη. Εδώ και περίπου ένα χρόνο, το υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει διάλογο με τις μουσουλμανικές κοινότητες για το θέμα αυτό. Ο ιμάμης, ο οποί­ος θα αμείβεται από το Δημόσιο, θα διοριστεί από τον υπουργό Παιδείας, μετά από εισήγηση του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του τεμένους, το οποίο θα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη συσταθεί από τον περασμένο Οκτώβριο. Σε αυτό μετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, δύο εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων, ένας δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και δύο εκπρόσωποι των μουσουλμάνων που νόμιμα διαβιούν στην Αττική.
Για την υπόθεση του τεμένους, εκκρεμούν τρεις προσ­φυγές στο ΣτΕ, οι οποίες, μεταξύ άλλων, αμφισβητούν τη νομιμότητα της απόφασης να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει ισλαμικό τέμενος με κρατική χρηματοδότηση».

Πηγή

Leave a Reply