Κόρινθος: Eπιτροπή Κορίνθιων Πολιτών Για Την Μακεδονία, Ξεκίνησε Συλλογή Υπογραφών Για Να Γίνει Δημοψήφισμα…! (Video + Photo)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 14/12/2018 και ώρα 14:00 στο Δημαρχείο Κορίνθου, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, με την παρουσία Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων της πόλης της Κορίνθου, πολιτών, και των τοπικών ΜΜΕ, υπέγραψε Δήλωση– Αίτημα Δημοψηφίσματος ενάντια στο «σύμφωνο των Πρεσπών», που αφορά όχι μόνο στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο κρατίδιο των Σκοπίων, αλλά και σε ποικίλες άλλες παράλογες , ανιστόρητες και επικίνδυνες για το μέλλον απαιτήσεις.

Ο πρώτος πολίτης της πρωτεύουσας του Νομού Κορινθίας , διατράνωσε το δυναμικό παρόν του με την υπογραφή και την στήριξη του δημοκρατικού αιτήματος της λαϊκής βάσης για δημοψήφισμα, προσδίδοντας έτσι και τον ανάλογο συμβολικό χαρακτήρα της κίνησης αυτής.Ελπίζουμε να ακολουθήσουν Δήμαρχοι και άλλων πόλεων του Νομού μας , αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι από τη μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση ,εκπρόσωποι από την Περιφερειακή Διοίκηση ,πολιτευτές, βουλευτές και λοιποί αιρετοί αντιπρόσωποι του λαού.

Αμέσως μετά τον Δήμαρχο υπέγραψαν τη Δήλωση ο Αντιδήμαρχος Κορίνθου κ. Μιχάλης Χατζής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άσσου κ. Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πανταζής Βασίλης, ο Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Άσσου κ. Αντρέας Πούλος, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων κ. Κωνσταντίνα Λύτρα και ο Δημοτικός Σύμβουλος και δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Γκουργιώτης, ο οποίος και συνέταξε τη Δήλωση-Αίτημα Δημοψηφίσματος.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων και οι υπογράφοντες κάλεσαν όλους τους πολίτες της Κορινθίας να υπογράψουν τη Δήλωση, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους, στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο κρατίδιο των Σκοπίων. Η κίνηση αυτή των Κορίνθιων πολιτών απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πέρα από οποιοδήποτε κομματικό πρόσημο και κομματικές περιχαρακώσεις. Πρόκειται για καθαρά εθνικό ζήτημα, του οποίου η κρισιμότητα συνενώνει σε μια κοινή προσπάθεια όλες τις υγιείς δυνάμεις της πατρίδας μας. Με αφετηρία λοιπόν, την πόλη της Κορίνθου ξεκινά μια επιπλέον δράση που αντιστέκεται στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και της Ιστορίας μας και συστρατεύεται με όλους τους Έλληνες, οι οποίοι νόμιμα και δημοκρατικά ζητούν επιτακτικά , ως δικαίωμά τους αλλά και καθήκον τους , να τηρούνται οι διατάξεις του Συντάγματος ( άρθρο 120).

Τέλος, με πρωτοβουλία του Δημάρχουκ. Αλέξανδρου Πνευματικού, στην είσοδο του Δημαρχείου Κορίνθου στο ισόγειο, Κολιάτσου και Ερμού, υπάρχουν έντυπα των Δηλώσεων αυτών, που θα μπορούν να υπογράφουν οι πολίτες καθημερινά και ειδικός χώρος για την συγκέντρωσή τους.

Η πρωτοβουλία «Κορινθίων Πολιτών για τη Μακεδονία» και όλοι οι πολιτιστικοί Σύλλογοι της Κορίνθου που στηρίξαμε και στηρίζουμε αυτή την δράση, ευχαριστούμε το Δήμαρχο Κορινθίων, τους Προέδρους, τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, για τη δημόσια στήριξη στον αγώνα αυτό για την προάσπιση του αυτονόητου εθνικού και ιστορικού δικαιώματος μας, που αφορά στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.

«Κορίνθιοι Πολίτες για τη Μακεδονία»

Επισυνάπτεται (στο τέλος) η αίτηση – δήλωση.

ΠΡΟΣ

1.- ΤΟΝ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

2.- ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

3.- ΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Ο-Η ΟΝΟΜΑ:

ΕΠΩΝΥΜΟ:

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:

ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ:

ΔΙΕΥΘ.
ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ :

ΑΡΙΘ.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ:
(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

ΑΙΤΟΥΜΑΙ ΟΠΩΣ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 44§2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

.- ΔΗΛΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ή ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

.- ΔΗΛΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

.- ΔΗΛΩ ΟΤΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

–   -2018

(Συναινώ στην συλλογή και χρήση των δηλωθέντων προσωπικών μου στοιχείων για την εκπλήρωση του ως άνω σκοπού)

Ο ΑΙΤΩΝ –ΔΗΛΩΝ

***

Πηγή

Leave a Reply