Στη Σημαία Στεκόμαστε ΠΡΟΣΟΧΗ…! (Video + Photo)

Στη σημαία ωρέ στεκόμαστε προσοχή!!! Απαιτεί το σεβασμό μας, τη σιωπή μας. Απαιτεί τον βουβό πόνο μας για το αίμα που έχει ποτιστεί, για τα δάκρυα των μανάδων, γυναικών, παιδιών που την έχουν πλύνει χιλιάδες φορές κρατώντας ζωντανό το γαλανόλευκο της χρώμα, προς τιμήν κάθε αξίας, προς την ελπίδα για καθαρό ουρανό.

Β’ Παγκόσμιος πόλεμος

Απολογισμός: 219 μέρες αντίστασης αντιμέτωποι με τον στρατό της Ιταλίας, της Αλβανίας, των Βούλγαρων και των Γερμανών. 13676 Οι νεκροί Έλληνες στρατιώτες. 750000 ο συνολικός αριθμός των νεκρών, από πείνα, κακουχίες, εκτελέσεις.

28η Οκτωβρίου 1940, γιορτάζουμε το «ΟΧΙ», την παλικαριά, τη δύναμη, το σθένος των Ελλήνων στρατιωτών και όχι μόνο. Γυμνοί απροετοίμαστοι, χωρίς εξοπλισμό, με την ψυχή τους να φωνάζει αέρα, υπηρετώντας τα ιδανικά για μία ελεύθερη πατρίδα, στάλθηκαν στα αλβανικά βουνά σαν κοπάδι στη σφαγή με εντολή του δικτάτορα Μεταξά. Το ΌΧΙ δεν ήταν ποτέ του δικτάτορα Μεταξά, αν ανήκει κάτι στον μεταξά είναι η προδοσία της χώρας του, δεν ήταν πατριώτης, ένας φασίστας ιδεολογικός αδερφός του Μουσολίνι, θεώρησε στέλνοντας τους στρατιώτες στον πόλεμο, ξαφνικά χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς καμία συμμαχία, θα κρατούσε τη θέση του, έχοντας μία σίγουρη και άμεση ήττα του ελληνικού στρατού, Με την ήττα αυτή θα σήμανε και το τέλος του όποιου λαϊκού κινήματος είχε ξεσπάσει και έκανε την καρέκλα του να τρίζει. Οι Έλληνες φώναξαν ένα τεράστιο ΟΧΙ στον φασισμό. Η γενναιότητα ανδρών, γυναικών και ΠΑΙΔΙΩΝ έγραψε τη δική της ιστορία. «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»

2018, 78 χρόνια μετά ΜΟΝΟ, ξεχνάμε τόσο γρήγορα, τόσο εύκολα, μπορούμε να τιμάμε και να υπηρετούμε αιώνια τον βιαστή μας και αυτόν που θα θυσιαστεί για μας να τον προσπεράσουμε με υπεροψία, άλλοτε κιόλας διαστρεβλώνοντας τις προθέσεις του. Σε τι βολεύει άραγε αυτό; Μα στη συνέχιση του φασισμού των ιδεών, στον ρατσισμό της διαφορετικότητας, στη δουλικότητα των υποδουλωμένων. Άραγε η Ελλάδα κατ ουσίαν ελευθερώθηκε; Πώς τόσο μεγαλείο ψυχής έγινε χίμαιρα σκοτώνοντας αδέρφια;

Μαθητικές παρελάσεις. Ποιος θα κρατήσει τη σημαία; Κλήρωση και όχι ο άριστος; Πάει τα μπασταρδεύουμε όλα!!! Τη σημαία έπρεπε να την υψώνουν όλοι, καθένας έχει το δικαίωμα αυτό. Η παρέλαση δεν είναι επίδειξη γονιών για το πόσο καλό μαθητή παιδί έχουν και φυσικά δεν είναι καλλιστεία, ούτε συνεστίαση καφεδάκι τάβλι. Η παρέλαση είναι φόρος τιμής που δυστυχώς ελάχιστοι κατανοούν.

Τι ωραία που τραγούδησαν τα παιδιά μας και φέτος τον έφεδρο ανθυπολοχαγό!!! -Τι είναι έφεδρος;… – Σιωπή!!!! Κανείς δεν ήξερε :/ Ώρα για τους κληρωθέντες της σημαίας. Ω τι έκπληξη σημαιοφόρος ο άριστος μαθητής. Του παραδίδεται η σημαία, με ύφος αγγαρείας, το μπουφάν να κρέμεται και με μία λυγισμένη σημαία δίπλα του δέχεται το χειροκρότημα, όπως και όλοι οι απόντες παραστάτες μαθητές… Η ώρα του εθνικού ύμνου, γίνεται ικεσία για ησυχία προς τους γονείς. Κάποιοι συμμορφώνονται, οι περισσότεροι αγνοούν επιδεικτικά την έκκληση και συνεχίζουν να μιλούν ακατάπαυστα…

-Τι γιορτάζουμε;

-Το όχι του Μεταξά και το τέλος του φασισμού

-Τι ειρωνεία!!! Ποιος φασισμός έληξε; Η ήττα κάποιων διδακτόρων δυστυχώς δε σήμανε το τέλος του πολέμου των ιδεών. ΈΠΡΕΠΕ αλλά δε σήμανε ποτέ την ισότητα των μελών του κάθε κράτους. Δε σήμανε την εξουδετέρωση του ρατσισμού, μιας μάστιγας που συνεχίζει να συννεφιάζει με μεσαίωνα την πολιτιζζζμένη δύση, βγάζοντας ουράνιο τόξο έναν φιλελευθερισμό που με καταδικάζει να μην αγαπάω την πατρίδα μου, επειδή η ύψωση της σημαίας μου σημαίνει ότι πολεμώ τη σημαία κάποιου άλλου. Βάστα αδέρφι, το δικαίωμά μου να μαι πατριώτης μόνο ο φασισμός το προσβάλλει.

Ας τελειώσουν οι πόλεμοι, όχι άλλοι θάνατοι, όχι άλλη ορφάνια, στο βωμό αρρωστημένων μισαλλόδοξων μυαλών!

Ας τιμήσουμε όλους όσους πάλεψαν για την ελευθερία, όλους όσους πάλεψαν να νικήσουν τον φασισμό. Δε χρειάζεται να δώσουμε το αίμα μας, ούτε να αφήσουμε ορφανά. Μόνο πέντε λεπτά σεβασμού και σεβασμού μπροστά στη γαλανόλευκη καθώς θα ανεμίζει τις ψυχές όσων πάλεψαν και τον πόνο όσων άφησαν πίσω. Ας τιμήσουμε όσους έμειναν ζωντανοί νεκροί με εικόνες στοιχειωτικές. Ας τιμήσουμε τα παιδιά που μεγάλωσαν μέσα στην ορφάνια και όσους παρέδωσαν άνω και κάτω άκρα στον αγώνα. Ας τιμήσουμε τον έφεδρο ανθυπολοχαγό!

Κάρολος ντέ Γκώλ, Charles de Gault 1890-1970

Πρόεδρος τής Γαλλικής Δημοκρατίας 1958-1969, αρχηγός τής Γαλλικής Αντίστασης κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

«Αδυνατώ να δώσω το δέον εύρος τής ευγνωμοσύνης πού αισθάνομαι για την ηρωική αντίσταση τού Λαού και των ηγετών τής Ελλάδος.»
(Από ομιλία του στο Γαλλικό Κοινοβούλιο μετά την λήξη τού Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.)

Μωρίς Σουμάν, Maurice Schumann 1911-1992

Υπουργός των εξωτερικών τής Γαλλίας 1969-1973, Μέλος τής Γαλλικής Ακαδημίας 1974

«Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της μαρτυρικής υποδουλωμένης, ματωμένης, αλλά ζωντανής Ευρώπης…Ποτέ μία ήττα δεν υπήρξε τόσο τιμητική για κείνους πού την υπέστησαν»
(Από μήνυμά του πού απηύθυνε από το BBC τού Λονδίνου στους υποδουλωμένους λαούς τής Ευρώπης στις 28 Απριλίου 1941, ημέρα πού ο Χίτλερ κατέλαβε την Αθήνα ύστερα από πόλεμο 6 μηνών κατά τού Μουσολίνι και έξι εβδομάδων κατά τού Χίτλερ.)

Στάλιν, Joseph Vissarionovich Tzougasvili Stalin 1879-1953

Αρχηγός τής Σοβιετικής Ενώσεως από το 1924 έως 1953

«Λυπάμαι διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω επί μακρόν δια να ευγνωμονώ τον Ελληνικό Λαό, τού οποίου ή αντίστασης έκρινε τον 2ον Παγκόσμιο Πόλεμο.»
(Από ομιλία του πού μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας την 31 Ιανουαρίου 1943 μετά την νίκη τού Στάλιγκραντ και την συνθηκολόγηση τού στρατάρχου Paulus.)

Μόσχα, Ραδιοφωνικός Σταθμός

«Πολεμήσατε άοπλοι και νικήσατε, μικροί εναντίον μεγάλων. Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, διότι κερδίσαμε χρόνο για να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε».
(Όταν ο Χίτλερ επετέθη κατά τής Ε.Σ.Σ.Δ.)

Γεώργης Ζουκώφ, Georgy Constantinovich Joucov 1896-1974

Στρατάρχης τού Σοβιετικού Στρατού

«Εάν ο Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στις πόρτες τής Μόσχας, να συγκρατήσει και να ανατρέψει τον Γερμανικό χείμαρρο, το οφείλει στον Ελληνικό Λαό, πού καθυστέρησε τις Γερμανικές μεραρχίες όλον τον καιρό πού θα μπορούσαν να μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία τής Κρήτης υπήρξε το κορύφωμα τής Ελληνικής προσφοράς.»
(Απόσπασμα από τα απομνημονεύματά του για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.)

Μπενίτο Μουσολίνι, Benito Mousolini 1833-1945

Πρωθυπουργός τής Ιταλίας 1922-1945

«Ο πόλεμος με την Ελλάδα απέδειξε ότι τίποτε δεν είναι ακλόνητο εις τα στρατιωτικά πράγματα και ότι πάντοτε μάς περιμένουν εκπλήξεις.»                                  (Από λόγο πού εκφώνησε στις 10/5/1941.)

Αδόλφος Χίτλερ, Hitler 1889-1945

Αρχηγός τού Γερμανικού κράτους 1889-1945

«Χάριν της ιστορικής αληθείας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Έλληνες, εξ’ όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, πολέμησαν με παράτολμο θάρρος και ύψιστη περιφρόνηση προς τον θάνατον….»                                       (Από λόγο πού εκφώνησε στις 4 Μαΐου 1941 στο Ράιχσταγκ.)

Σερ Αντονυ Ηντεν, Sir Robert Antony Eden 1897-1977

Υπουργός Πολέμου και Εξωτερικών της Βρετανίας 1940-1945, Πρωθυπουργός της Βρετανίας 1955-1957

«Ασχέτως προς ότι θα πουν οι ιστορικοί τού μέλλοντος, εκείνο το οποίον μπορούμε να πούμε εμείς τώρα, είναι ότι η Ελλάς έδωσε αλησμόνητο μάθημα στον Μουσολίνι, ότι αυτή υπήρξε η αφορμή τής επανάστασης στην Γιουγκοσλαβία, ότι αυτή κράτησε τούς Γερμανούς στο ηπειρωτικό έδαφος και στην Κρήτη για έξι εβδομάδες, ότι αυτή ανέτρεψε την χρονολογική σειρά όλων των σχεδίων τού Γερμανικού Επιτελείου και έτσι έφερε γενική μεταβολή στην όλη πορεία τού πολέμου και νικήσαμε.»
(Από λόγο του στο Βρετανικό κοινοβούλιο στις 24/09/1942.)

Τσώρτσιλ, Winston Churchil 1874-1965

Πρωθυπουργός τής Μεγάλης Βρετανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

«Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει το ελάχιστο εκείνων των πράξεων αυτοθυσίας των Ελλήνων, πού ήταν καθοριστικός παράγων τής νικηφόρου εκβάσεως τού κοινού αγώνα των εθνών, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δια την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια.»
«Εάν δεν υπήρχε η ανδρεία των Ελλήνων και ή γενναιοψυχία τους, ή έκβαση τού Β’ Παγκόσμιο Πολέμου θα ήταν ακαθόριστη.»
(Από ομιλία του στο Αγγλικό κοινοβούλιο στις 24 Απριλίου 1941.)

«Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε: Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.» (Από λόγο πού εκφώνησε από το BBC τις πρώτες ημέρες τού Ελληνοιταλικού πολέμου.)

«Μαχόμενοι οι Έλληνες εναντίον τού κοινού εχθρού θα μοιρασθούν μαζί μας τα αγαθά τής ειρήνης.»
(Από λόγο πού εκφώνησε στις 28 Οκτωβρίου 1940, όταν επετέθη ή Ιταλία κατά τής Ελλάδας.)

Σέρ Χάρολδ Αλεξάντερ, Sir Harold Leofric George Alexander 1891-1969

Βρετανός Στρατάρχης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ή Ελλάς ανέτρεψε το σύνολο των σχεδίων τής Γερμανίας εξαναγκάσασα αυτήν να αναβάλει για έξι εβδομάδες την επίθεση κατά τής Ρωσίας. Διερωτώμεθα ποία θα ήταν ή θέση τής Σοβιετικής Ενώσεως χωρίς την Ελλάδα.»
(Από ομιλία του στο Βρετανικό κοινοβούλιο στις 28 Οκτωβρίου 1941.)

Γεώργιος ΣΤ’ (1898-1952)

Βασιλεύς τής Μεγάλης Βρετανίας 1936-1952

«Ο μεγαλοπρεπής αγώνας τής Ελλάδος, υπήρξε ή πρώτη μεγάλη καμπή τού Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.»
(Από λόγο του στο κοινοβούλιο τον Μάιο 1945.)

Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Roosvelt 1882-1945

Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 1932-1945

«Εις την Ελλάδα παρασχεθεί την 28ην Οκτωβρίου 1940 χρόνος τριών ωρών δια ν’αποφασίσει πόλεμο ή ειρήνη, αλλά και τριών ημερών ή τριών εβδομάδων ή και τριών ετών προθεσμία να παρείχετο, ή απάντησης θα ήταν ή ίδια.»
«Οι Έλληνες δίδαξαν δια μέσου των αιώνων την αξιοπρέπεια. Όταν όλος ο κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ο Ελληνικός λαός τόλμησε να αμφισβητήσει το αήττητο τού γερμανικού τέρατος αντιτάσσοντας το υπερήφανο πνεύμα τής ελευθερίας.»        (Από ραδιοφωνικό λόγο πού εξεφώνησε στις 10/6/1943.)

«Ο ηρωικός αγώνας τού ελληνικού λαού…κατά τής επιθέσεως τής Γερμανίας, αφού τόσον παταγωδώς νίκησε τούς Ιταλούς στην απόπειρά τους να εισβάλλουν στο ελληνικό έδαφος, γέμισε με ενθουσιασμό τις καρδιές τού αμερικανικού λαού και εκίνησε την συμπάθειά του. Προ ενός και πλέον αιώνος, κατά τον πόλεμο τής ελληνικής ανεξαρτησίας, το έθνος μας…εξέφρασε την φλογερή του συμπάθεια για τούς Έλληνες και ευχότανε για την ελληνική νίκη…»
(Δήλωσή του στο Ύπατο Συμβούλιο τής Αχέπα στις 25/04/1941, πού μεταδόθηκε ραδιοφωνικά από τον Λευκό Οίκο.)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:»10 Απριλίου 1941, μετά την Συνθηκολόγηση με τη Γερμανία παραδίδονται τα οχυρά Παλιουριώτες και Ρούπελ. Οι Γερμανοί εκφράζουν τον θαυμασμό τους στους Έλληνες στρατιώτες, δηλώνουν ότι αποτελεί τιμή και υπερηφάνεια το ότι είχαν σαν αντίπαλο έναν τέτοιο στρατό και ζητούν από τον Έλληνα διοικητή να επιθεωρήσει τον Γερμανικό στρατό ως ένδειξη τιμής και αναγνωρίσεως ! Η Γερμανική Σημαία υψώνεται μόνο μετά την πλήρη αποχώρηση τού Ελληνικού Στρατού.

«Ένας Γερμανός αξιωματικός τής αεροπορίας δήλωσε στον διοικητή τής ομάδος μεραρχιών Ανατολικής Μακεδονίας αντιστράτηγο Δέδεν ότι ο Ελληνικός Στρατός ήταν ο πρώτος στρατός στον οποίον τα στούκας δεν προκάλεσαν πανικό. “Οι στρατιώτες σας’’ είπε, ’’αντί να φεύγουν αλλόφρονες, όπως έκαναν εις την Γαλλία και την Πολωνία, μας πυροβολούν από τας θέσεις των.’’
[ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, τεύχος Απριλίου 2003.»]

Πηγή

Leave a Reply