Ιταλοί Φίλαθλοι Δεν Ξεχνούν: “Είμαστε Η Μεγάλη Ελλάδα / Noi Siamo La Magna Grecia” Και “Χαίρε Μεγάλη Ελλάδα / Salutate La Magna Grecia”…! (Videos + Photos)

Ο Κρότων υπήρξε αρχαία ελληνική αποικία στην ανατολική ακτή της Καλαβρίας, στις εκβολές του ποταμού Αισάρου, που ιδρύθηκε περίπου το 710 π.Χ. από Αχαιούς.  Αφού κυρίευσε την προς βορειοδυτικά ορεινή χώρα και τα χαλκωρυχεία του κόλπου της Τερίνης, ίδρυσε μικρό κράτος εκτεινόμενο από την Αδριατική ως την Τυρρηνική Θάλασσα. 

Ο Κρότωνας, σήμερα είναι παραθαλάσσια πόλη στο Ιόνιο πέλαγος στις εκβολές του ποταμού Αισάρου. Η πόλη κατά τον Μεσαίωνα ήταν γνωστή ως Cotrone, μέχρι το 1928 όταν άλλαξε και πήρε το σημερινό όνομα.  Η πόλη έχει την ομώνυμη ομάδα (αγωνίζεται στη Serie B), η οποία δεν ξεχνάει ποτέ την ιστορία της πόλεως.

Σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα, υπάρχουν πανό που γράφουν “Magna Grecia” (Μεγάλη Ελλάδα) και φωνάζουν συνθήματα όπως, “Salutate la Magna Grecia” δηλαδή “Χαίρε Μεγάλη Ελλάδα”, “Saluta de la Magna Grecia” δηλαδή “Χαιρετισμούς από την Μεγάλη Ελλάδα” ή και “Noi siamo la Magna Grecia” δηλαδή “Είμαστε η Μεγάλη Ελλάδα”.

Στο πανό αναγράφεται: “Κρότωνας – Η πρωτεύουσα της Μεγάλης Ελλάδος”

Σημαίες στα δεξιά αναγράφουν, “Μεγάλη Ελλάδα”

Comments are closed.