Αναστάτωση Στον Γέρκα: Επαίσχυντη Μισελληνική Απόφση – Καθηγητές Απέβαλαν Από Το Σχολείο Μαθητές, Γιατί Τραγούδησαν Στην Παρέλαση Το “Μακεδονία Ξακουστή”…! (Videos + Photo)

Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Γέρακα ύστερα από την απαράδεκτη απόφαση της διεύθυνσης του 1ου Γενικού Λυκείου της πόλης, να προχωρήσει στην αποβολή έξι μαθητών οι οποίοι στη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας τόσο της Μακεδονίας όσο και της Κύπρου…!

Συγκεκριμένα,. οι μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα ζήτησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το γνωστό τραγούδι “Μακεδονία ξακουστή”, κάτι που οι καθηγητές τους αρνήθηκαν κατηγορηματικά….! Τότε, ορισμένοι μαθητές από τα δύο λύκεια αποσπάστηκαν από την σχολική παράταξη της παρέλασης και στη συνέχεια παρελαύνοντας αυτόνομοι φώναξαν το “απαγορευμένο” σύνθημα που προαναφέρθηκε.

Τις επόμενες ημέρες το θέμα συζητήθηκε στα σχολεία, όμως μόνον η διεύθυνση του 1ου Λυκείου Γέρακα, παραδόξως εξαντλώντας την αυστηρότητά της, προχώρησε στην τιμωρία των μαθητών του, με διήμερη αποβολή, με το αιτιολογικό ότι αυτοί “αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης”! Όπως είναι φυσικό, οι συμμαθητές τους στη γνωστοποίηση της απόφασης της διεύθυνσης του σχολείου τους, διαμαρτυρήθηκαν και το πρωί της Πέμπτης (1η Νοεμβρίου) προχώρησαν σε κατάληψη ζητώντας την ακύρωση της ποινής που επιβλήθηκε. Μάλιστα, τα μέλη του 15μελούς απευθύνθηκαν με επιστολή τους προς τον λυκειάρχη στον οποίο αναφέρουν ως λόγο της κατάληψης του σχολείου τη διήμερη αποβολή έξι συμμαθητών τους, καθώς τραγουδούσαν το “Μακεδονία ξακουστή”!

Και ενώ το θέμα κυριαρχεί ήδη στην τοπική κοινωνία, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν σχετικές τοποθετήσεις τόσο από την Ένωση Γονέων του Δήμου Παλλήνης όσο και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Γέρακα, ούτε βέβαια και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανατ. Αττικής.

Πηγή

Comments are closed.