Τουρκία: Ολοκληρώθηκε Το Τουρκικό Φυλάκιο Απέναντι Από Τα Ίμια…! (Video + Photo)

Το Ναυτικό ολοκλήρωσε την κατασκευή του πύργου στο νησάκι Τσαβούς που βρίσκεται σε απόσταση 1 μιλίου από τις βραχονησίδες Ίμια που προκάλεσαν ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Χάρη στις θερμικές κάμερες με τις οποίες είναι εξοπλισμένος ο πύργος, ο τουρκικός στρατός δεν θα επιτρέπει ούτε πουλί πετούμενο στις βραχονησίδες Ίμια και στο Αιγαίο.

Η κατασκευή του πύργου ολοκληρώθηκε σε 8 μήνες, με υλικά που μεταφέρθηκαν δια θαλάσσης, ενώ οι ανάγκες του σε ρεύμα καλύπτονται χάρη σε ηλιακό ενεργειακό σύστημα. Ο τουρκικός στρατός παρακολουθώντας με θερμικές κάμερες τις βραχονησίδες Ίμια δεν αφήνει ούτε πούλι να πετάξει. Παρακολουθούνε επί 7/24 την κινητικότητα στις βραχονησίδες Ίμια και ενημερώνουν την Άγκυρα. Οι στρατιώτες που θα βρίσκονται στον πύργο παράλληλα με τα Ίμια θα εμποδίζουν επίσης την παράνομη μετανάστευση και τις συνοριακές παραβιάσεις.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής από το ναυτικό του πύργου αυτού, το νησάκι το οποίο έφερε πάνω του οθωμανικό φάρο 350 ετών, άρχισε πια να λειτουργεί σαν στρατιωτική βάση.

Πηγή

Leave a Reply