Απύθμενη Τουρκική Θρασύτητα: Στο Τουρκικό ΥΠΕΞ Κλήθηκε Ο Έλληνας Πρέσβης – “Γιατί Επεκτείνετε Στα 12 ν.μ Τα Χωρικά Σας Υδατα Στο Ιόνιο”…; (Photo)

Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης πριν από λίγο.

Την είδηση επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στο πρακτορείο RIA Novosti.

«Ναι, επιβεβαιώνουμε την κλήτευση του πρέσβη»***ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα Πέτρος Μαυροειδής μετά τις δηλώσεις του παραιτηθέντος υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια στο Ιόνιο.

«Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις για 12 μίλια. Εκεί πολλές φορές προηγείται ο λαϊκισμός. Εμείς είμαστε υπέρ στο να λυθούν τα θέματα με έναν ειρηνικό τρόπο στο Αιγαίο.

Όποτε η Ελλάδα κάνει δηλώσεις που προκαλούν, εμείς δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Πάντα πρέπει να σκέφτονται οι Ελληνες πώς μπορούμε να λύσουμε τα θέματα αυτά. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Ελληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση», είπε, μεταξύ άλλων, σε πρωινή εκπομπή της τουρκική τηλεόρασης ο κ. Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ θέλει να διαμαρτυρηθεί και για την δήθεν «παρενόχληση» που όπως υποστηρίζει η Τουρκία γίνεται από ελληνικές φρεγάτες στο ερευνητικό σκάφος Barbaros το οποίο κάνει έρευνες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα αλλά αυτά είναι «ψιλά» γράμματα για τους Τούρκους…

Πηγή

Comments are closed.