Ενόχληση Τουρκόψυχων Από Την Έρευνα Και Διδασκαλία Της Ποντιακής Διαλέκτου Στο Δημοκράτειο Πανεπιστήμιο Θράκης…! (Photos)

Aρχίζουν μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου στο Δημοκράτειο Πανεπιστήμιο Θράκης…

Η Ελλάδα ποτέ δεν αφήνει στην τύχη τα περί “Ποντιακής Γενοκτονίας”. Καθηγητές και ερευνητές γυρνάνε διάφορα μέρη της Τουρκίας σαν τουρίστες και συγκεντρώνουν δεδομένα. Ακολούθως τα προσαρμόζουν ανάλογα με τα συμφέροντα τους, χωρίς καμία στήριξη σε ιστορικά έγγραφα, με τις κρατικές-λόμπι δραστηριότητες που ασκούνε, εργαζόμενοι με επιμονή τα παρουσιάζουν στον κόσμο εκ του μη όντος.

Πλέον για πρώτη φορά η ποντιακή διάλεκτος αρχίζει ως μάθημα σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο. Στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου αρχίζουν στο Τμήμα Παρευξείνιων μαθήματα ποντιακής διαλέκτου. Σύμφωνα με την διδακτέα ύλη, από το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019, στο δεύτερο εξάμηνο του έτους,  θα διδάσκεται σε δύο εξάμηνα το ελεύθερο μάθημα (για τριτοετείς και τεταρτοετείς) με τον τίτλο «Εκμάθηση της ποντιακής Ι & ΙΙ»

Το μάθημα έχει σχεδιαστεί να διδάσκεται κάθε Δευτέρα 15:00-18:00, με διδάσκοντα τον αν. καθηγητή Ηλία Πετρόπουλο και την  καθηγήτρια Ισπανικής και Ιστορικής Γλωσσολογίας του πανεπιστημίου Cambridge, Ιωάννα Σιταρίδου. Για πρώτη φορά σε επίπεδο πανεπιστημίου θα διδαχθεί η ποντιακή διάλεκτος σε ενδιαφερόμενους φοιτητές. Ο στόχος είναι αυτό το είδος ελληνικής γλώσσας που έχει μεγάλο ιστορικό βάθος, να μην σβήσει αλλά να προστατευτεί , να μεταδοθεί στις επόμενες γενιές και να παρουσιαστεί στον κόσμο.

Το πρώτο μάθημα θα γίνει σήμερα στις 1/10/2018, θα είναι ανοιχτό σε όλους, θα γίνει από την καθηγήτρια Ιωάννα Σιταρίδου και σε αυτό από τις 3 ως τις 4 θα ενημερώσει σχετικά με τις έρευνες της. Η καθηγήτρια Ιωάννα Σταυρίδου, θα ενημερώσει σχετικά με τις έρευνες που η ίδια έχει κάνει με τις κοινότητες που μιλάνε τα ρωμαίικα και την ποντιακή διάλεκτο σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας. Το πρώτο μάθημα θα διαρκέσει ως τις 6.

http://www.birlikgazetesi.net/haberler/14829-trakya-dmokrtos-uenverstesnde-pontus-lehceler-dersler-baliyor.html

1/10/2018

Σχ : Όπως βλέπετε ο αρθρογράφος δεν κρύβει την ενόχληση του για την επιτημονική έρευνα πάντω στην ποντιακή διάλεκτο. Τι να πεις…  Έλληνας πολίτης κι αυτός…

Η αλήθεια είναι πως δεν μας εκπλήσσει.

Άλλωστε γνωρίζουμε ελληνόφωνους πους θα έλεγαν χειρότερα…  

Ένα μεγαλο μπράβο από εμάς στους συντελεστές αυτού του εγχειρήματος και ιδιαίτερα στην κυρία Σιταρίδου. 

Πηγή

Comments are closed.