Η Αντίδραση Του Αστυνομικού Στην Στην Επίθεση Του Παρακρατικού Ρουβίκωνα Στην Πρεσβεία Του Ιράν…! (Video + Photo)

Ξεκίνησε η ένορκη διοικητική εξέταση για την «αντίδραση» του αστυνομικού φρουρού στην επίθεση του αριστερού παρακρατικού Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν.

Στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας διακρίνεται ότι ο ειδικός φρουρός φοράει ένα μπλουζάκι και πάνω του έχει κρεμασμένο το αυτόματο όπλο του. Όπως φαίνεται, δεν αντέδρασε διόλου, ενώ τα μέλη του Ρουβίκωνα τα σπάνε. Ο αστυνομικός αποφεύγει την όποια εμπλοκή, κλειδώνοντας το κουβούκλιο της σκοπιάς του και απομακρύνεται…

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο φρουρός φέρεται να είπε στους ανωτέρους του: “Αιφνιδιάστηκα, τους είδα με τις κουκούλες και δεν ήξερα τι να κάνω”.

Επίσης, δήλωσε ότι μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, καθώς ήταν η ώρα της αλλαγής βάρδιας και πήγαινε να φορέσει το πάνω μέρος της στολής του, επειδή στον δρόμο φορούν πολιτικά από την μέση και πάνω για να μην δίνουν στόχο…. Εκείνη την στιγμή ήταν, λέει, που είδε ξαφνικά μπροστά του τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Ένας από τους στημένους παρακρατικούς δράστες είπε στον αστυνομικό να βγει έξω για να μην τραυματιστεί από τα τζάμια που θα έσπαζαν και αυτός υπάκουσε πρόθυμα, κλειδώνοντας πίσω του την πόρτα!
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ότι ο αστυνομικός φρουρός θα έπρεπε αρχικά να χρησιμοποιήσει τον ασύρματο η τουλάχιστον να πατήσει το κουμπί κινδύνου…, ώστε να ειδοποιηθεί η Αμεση Δράση. Σε περίπτωση επίθεσης μπορεί – εφόσον το κρίνει – να απειλήσει τους επιτιθέμενους με το όπλο του. Μπορεί ακόμα και να πυροβολήσει στον αέρα, εφόσον κρίνει ότι απειλείται, αλλά στην περίπτωση του παρακρατικού Ρουβίκωνα είναι βέβαιο ότι όποιος αντιδράσει, διατρέχει άμεσο κίνδυνο να χάσει την εργασία του και να βρεθεί υπόδικος.

Comments are closed.