Τρίκαλα: Ο Σύλλογος Θεολόγων Νομού Τρικάλων Στηρίζει Και Συμμετέχει Στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας Για Την Εσχάτη Προδοσία Στο Σκοπιανό…! (Photo)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣH ΘΕΟΛΟΓΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

email: theologoitrikkis@gmail.com

Τρίκαλα 08   Ιουλίου  2018

Αριθ. Πρωτ. 2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, ο Λαός της περιοχής των Τρικάλων, διαδηλώνει κατά της υπογραφείσας συμφωνίας Κοτζιά-Ντιμιτρόφ. Το Παράρτημα της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων Νομού Τρικάλων στηρίζει την προσπάθεια των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων, που έχουν γαλουχηθεί  με τα νάματα του ελληνορθόδοξου πολιτισμού κι έχουν μάθει να υπερασπίζονται πάντοτε την Πατρίδα, τον Πολιτισμό, την Ιστορία, την Πίστη και την Αλήθεια.

      Η λεγόμενη Συμφωνία των Πρεσπών (17 Ιουνίου 2018),  προσβάλλει την Ιστορία μας και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Περιφρονώντας το αίμα χιλιάδων Ελλήνων που αγωνίσθηκαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και αγνοώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, η κυβέρνηση παραχωρεί όνομα, ταυτότητα, γλώσσα στους Σκοπιανούς.

     Την ελληνικότητα της Μακεδονίας μαρτυρούν αναρίθμητα μνημεία με ελληνικές επιγραφές. Το μαρτυρούν τα ελληνικά ονόματα των κατοίκων της, όπως Αλέξανδρος, Φίλιππος, Ολυμπιάδα κ.λπ.. Το μαρτυρεί ἡ συμμετοχή των Μακεδόνων στους Ολυμπιακούς αγώνες, όπου γίνονταν δεκτοί μόνο Έλληνες. Το μαρτυρούν επίσης και οι επιστολές του  αποστόλου των Εθνών Παύλου προς Μακεδόνες αποδέκτες (Θεσσαλονικείς, Φιλιππησίους), που είναι γραμμένες στα ελληνικά. Το τονίζει και ο αρχαίος Έλληνας γεωγράφος Στράβων λέγοντας “Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία”( Γεωγραφικά, Ζ’ 9). 

       Πρόσφατα, η Ιερά Επιστασία του Αγίου όρους εξέδωσε Ανακοίνωση, στην οποία πολύ εύστοχα μεταξύ άλλων υπογραμμίζει, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι: «δεν είναι δυνατόν, η επίλυσις αυτού του μείζονος εθνικού προβλήματος να επιχειρήται με προχείρους, αδιαφανείς και συνοπτικάς διαδικασίας, με την υιοθέτησιν θέσεων αντιθέτων προς την επιστημονικήν αλήθειαν, την ιστορικήν πραγματικότητα και την ιστορικήν μνήμην, με τρόπον ο οποίος προσβάλλει την εθνικήν συνείδησιν του ελληνικού λαού…»

       Παρόμοιο πρόβλημα διαστρέβλωσης της αλήθειας αντιμετωπίζει εδώ και καιρό  και το ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών με τα γραμμένα με επιμελημένη «δημιουργική ασάφεια» Νέα Προγράμματα Σπουδών.  Προσπαθούν μάλιστα να τα επιβάλουν κατηγορώντας όποιον αντιδρά για σκοταδισμό και οπισθοδρόμηση. Οι κυβερνώντες παρά τις διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια και παρά τις δύο αποφάσεις (660/2018, για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο και η 926/2018, για το Λύκειο) του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)  αρνούνται να εφαρμόσουν τη θέληση της πλειοψηφίας.

      Το  Παράρτημα της Πανελληνίου  Ενώσεως Θεολόγων Νομού Τρικάλων συναισθανόμενο τη δική του ευθύνη, ενώνει τη φωνή του με τη φωνή όλων των όπου γης Ελλήνων, οι οποίοι με κάθε τρόπο διατρανώνουν την κάθετη αντίθεσή τους στην εκχώρηση για οποιονδήποτε λόγο, του ονόματος και της εθνότητας της Μακεδονίας στο σλαβικό κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων και δηλώνει ότι:

  1. Καταγγέλλει, ως μια νέα εθνική ταπείνωση, τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί είναι πασιφανές ότι οι εξελίξεις επιβλήθηκαν από ξένες χώρες, χάριν των δικών τους και μόνο συμφερόντων.
  2. Απορρίπτει, οποιαδήποτε χρήση του ονόματος της Μακεδονίας ή παραγώγου του για την ονομασία του σλαβικής προέλευσης Κράτους των Σκοπίων, καθώς αποτελεί πλήρη εκχώρηση της ιστορίας, του πολιτισμού και της κληρονομιάς μας.
  3. Συντάσσεται με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σύμφωνα με την οποία δεν γίνεται δεκτή καμία αναφορά του όρου «Μακεδονία», ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους.
  4. Καλεί τον ελληνικό λαό σε δυναμική εγρήγορση και κινητοποίηση για την προάσπιση των δικαίων του Ελληνισμού και των Ιερών του Γένους μας υπέρ των οποίων μυριάδες Ελλήνων μέχρι σήμερον μαρτύρησαν, προσφέροντας κάθε αγαθό και προπάντων τη ζωή και το τίμιο αίμα τους. 

Το ΔΣ της ΠΕΘ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Leave a Reply