[3η/16η Μαρτίου 2015] Ανακοίνωση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους Κατά Της Κάρτας Του Πολίτη – Aπειλούμενος Έλεγχος Ευαισθήτων Προσωπικων Δεδομένων Και Δυνατότητα Παραβιάσεως Και Προσβολής Των Ανθρωπίνων Διακαιωμάτων Και Ελευθεριών. Υποβαθμίζει Την Προσωπικότητα Των Πολιτων Με Την Ταύτισιν Των Με Έναν Αριθμόν Του Συστήματος Διακυβερνήσεως Και Ουσιαστικώς Προσβάλλει Την Θεόσδοτον Ελευθερίαν Του Ανθρωπίνου Προσώπου…! (Photo)



Καρυαί τὴ 3η/16η Μαρτίου 2015

ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

ΑΘΩ

ΑΡ. ΠΡΩΤ. Φ. 2/7/463

Εξοχώτατον Αναπληρωτήν Υπουργόν Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως, κύριον Γεώργιον Κατρούγκαλον, Λεωφ. Βασ. Σοφίας, 15 106 74, Αθήνας.

Εξοχώτατε κύριε Υπουργέ, διά του παρόντος ιεροκοινοσφραγίστου ημών γράμματος έχομεν την τιμήν να υποβάλωμεν τας ενθέρμους ευχάς της καθ’ ημάς Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους επί τη αναλήψει των καθηκόντων σας.

Πληροφορηθέντες την πρόθεσιν της Κυβερνήσεως διά την υλοποίησιν της ηλεκτρονικής «Κάρτας του Πολίτη», με διακηρυσσόμενον στόχον την πάταξιν της γραφειοκρατίας καί τήν αντιμετώπισιν της ανθρωπιστικης κρίσεως, επιθυμουμεν όπως εκφράσωμεν τήν ανησυχίαν ημων διά τον απειλούμενον έλεγχον ευαισθήτων προσωπικων δεδομένων καί τήν δυνατότητα παραβιάσεως καί προσβολης των ανθρωπίνων διακαιωμάτων καί ελευθεριών.

Παρακαλούμεν θερμώς να λάβητε υπ’ όψιν ότι η ηλεκτρονική «Κάρτα του Πολίτη» υποβαθμίζει την προσωπικότητα των πολιτών με την ταύτισιν των με ένα αριθμόν του συστήματος διακυβερνήσεως καί ουσιαστικως προσβάλλει την θεόσδοτον ελευθερίαν του ανθρωπίνου προσώπου.

Επί δε τούτοις, ευχόμενοι τον άνωθεν φωτισμόν και σκέπην της Κυρίας Θεοτόκου, και ελπίζοντες ότι η έντιμος Ελληνική Κυβέρνησις θά αναθεωρήση τήν έκδοσιν τής «Κάρτας του Πολίτη» , διατελούμεν μετά τιμής.

Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.

Πηγή

Comments are closed.