Χρήσιμες Συμβουλές Αγίων Γερόντων…! (Photo)

Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης:

“Εύκολα ευκολότατα ο Χριστός μπορεί να μας δώσει ό,τι επιθυμούμε.

Και κοιτάξτε το μυστικό.

Το μυστικό είναι να μην το έχετε στο νου σας καθόλου να ζητήσετε το συγκεκριμένο πράγμα. Το μυστικό είναι να ζητάτε την ένωσή σας με τον Χριστό ανιδιοτελώς, χωρίς να λέτε, «δώσ’ μου τούτο, εκείνο… Είναι αρκετό να λέμε, «Κύριε Ιησού ελέησόν με».

Δεν χρειάζεται ο Θεός ενημέρωση για τις διάφορες ανάγκες μας. Εκείνος τα γνωρίζει όλα ασυγκρίτως καλύτερα από μας και μας παρέχει την αγάπη Του. Το θέμα είναι ν’ ανταποκριθούμε σ’ αυτή την αγάπη με την προσευχή και την τήρηση των εντολών Του. Να ζητάμε να γίνει το θέλημα του Θεού αυτό είναι το πιο συμφέρον το πιο ασφαλές για μας και για όσους προσευχόμαστε.”

Aγιος Ιακωβος ο εν Ευβοία:

Ένας άνθρωπος ρώτησε: «Εφόσον ο πατήρ Ιάκωβος αγαπά το Θεό, γιατί ο Θεός επέτρεψε και πήγε νοσοκομείο και του έκαναν σοβαρές εγχειρήσεις;»… Ο Γέροντας απάντησε: «Επέτρεψε ο Θεός για να ταπεινωθώ».

Συχνά ο Γέροντας έλεγε: «Δεν πρέπει παιδιά μου, να έχει κανείς αμφιβολίες ούτε δυσπιστίες. Να έχετε πίστη Θεού ως κόκκον σινάπεως και ότι ζητήσετε, ο Θεός θα σας το δώσει. Πάντα η προσευχή στηρίζει. Να μη φοβόμαστε. Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών».

«Χωρίς την ψυχήν μας καθαρήν, δεν έχουμε κανένα όφελος από τη Θεία Κοινωνία. Γι’ αυτό, να μη διστάζετε, να μην ντρέπεστε και να εξομολογείσθε. Ό,τι κι αν έχετε κάνει, την πιο μεγάλη αμαρτία, ο πνευματικός έχει την εξουσία από το Χριστό και από τους Αποστόλους με το πετραχήλι του να τη συγχωρήσει».

«Η στεναχώρια είναι η πιο μεγάλη αρρώστια, να τη διώχνετε».

«Στην Εκκλησία βρίσκουμε την υγεία, την παρηγοριά, την ελπίδα και τη σωτηρία της ψυχής μας».

«Πρέπει να είμαστε κοντά στο Χριστό, διότι ουκ οίδατε την ημέραν, ουδέ την ώραν… Εκείνος έχει ορίσει και την ημέρα και την ώρα που θα’ ρθει να μας πάρει. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Γέρων Ιωσήφ Βατοπεδινός

Τρία πράγματα να κρατάτε στη ζωή σας :

Αυστηρότητα στον εαυτό σας, συμπάθεια στους συνανθρώπους σας και πίστη στον Θεό. Όλα αυτά ελκύουν τη χάρη και το έλεος του Θεού.

Πηγή

Leave a Reply