Γιατί Η Τουρκία Θέλει Να Εισβάλει Στα Ελληνικά Νησιά…! (Photos)

Υπάρχει ένα ζήτημα για το οποίο το κυβερνον Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και η κύρια αντιπολίτευση της Τουρκίας, το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), συμφωνούν απόλυτα : Η πεποίθηση ότι τα ελληνικά νησιά είναι κατεχόμενα το τουρκικό έδαφος και πρέπει να ανακτηθούν.

Η πεποίθηση αυτή είναι τόσο ισχυρή ώστε  οι ηγέτες και των δύο κομματων  απειλούν ανοιχτά με εισβολή στο Αιγαίο.

Η μόνη διένεξη  των δύο κομμάτων σχετικά με αυτό το θέμα είναι ο ανταγωνισμος τους να αποδείξουν ποιο από τα δύο είναι το πιο ισχυρό και πατριωτικό και το οποίο θα έχει το θάρρος να πραγματοποιήσει την απειλή κατά της Ελλάδας. Ενώ το CHP κατηγορεί το κόμμα AKP του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι επιτρέπει στην Ελλάδα να κατέχει τουρκικά εδάφη, το AKP κατηγορεί το CHP, το ιδρυτικό κόμμα της Τουρκίας, επειδή επέτρεψε στην Ελλάδα να πάρει τα νησιά μέσω της Συνθήκης του Λωζάννης του 1924, , και της Συνθήκης του Παρισιού του 1947, η οποία αναγνώρισε τα νησιά του Αιγαίου ως ελληνική επικράτεια.

Το 2016, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία «εγκατέλειψε» τα νησιά που «υπήρξαν δικά μας» και είναι » σε απόσταση αναπνοής». «Υπάρχουν ακόμα τα τζαμιά μας, τα ιερά μας εκεί», ανέφερε, αναφερόμενος στην οθωμανική κατοχή των νησιών.

Δύο μήνες νωρίτερα, στο «Συνέδριο για τη νέα αντίληψη ασφαλείας της Τουρκίας», ο Ερντογάν δήλωσε : «Η Λωζάννη … δεν ήταν ποτέ ιερό κείμενο. Φυσικά, θα το συζητήσουμε και θα αγωνιστούμε να έχουμε ένα καλύτερο». Στη συνέχεια, τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν χάρτες και φωτογραφίες των νησιών του Αιγαίου, ορίζοντας τις περιοχές  που «ο Ερντογάν λέει ότι δώσαμε στη Λωζάνη».

Για να επιτύχει τον τελικό του στόχο και να αφήσει πίσω του μια κληρονομιά που ξεπερνά εκείνη όλων των άλλων Τούρκων ηγετών, ο Ερντογάν έχει θέσει ορισμένους στόχους για το έτος 2023, την 100ή επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας και το 2071, την 1000ή επέτειο του 1071 Μάχη του Manzikert , κατά τη διάρκεια της οποίας οι μουσουλμάνοι Τούρκοι τζιχαντιστές από την Κεντρική Ασία κατέστρεψαν τις χριστιανικές ελληνικές βυζαντινές δυνάμεις στην αρμενική οροσειρά της βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Η ιδέα πίσω από αυτούς τους στόχους είναι η δημιουργία εθνικιστικής συνοχής για την προσάρτηση περισσότερων περιοχών στην Τουρκία . Ωστόσο, για να αλλάξει τα σύνορα της Τουρκίας, ο Ερντογάν πρέπει να αλλάξει ή να ακυρώσει τη Συνθήκη της Λωζάννης. Ειρωνικά, πριν από την επίσημη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – που χαρακτηρίστηκε ως μια νέα εποχή στις τουρκοελληνικές σχέσεις – ο Ερντογάν δήλωσε στους Έλληνες δημοσιογράφους ότι η Συνθήκη της Λωζάννης χρειάζεται αναθεώρηση. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από έναν Τούρκο αρχηγό κράτους σε 65 χρόνια, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να αναθεωρηθεί.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία «εγκατέλειψε» τα ελληνικά νησιά που «ήταν δικά μας» και είναι «σε απόσταση αναπνοής». «Υπάρχουν ακόμα τα τζαμιά μας, τα ιερά μας εκεί», είπε, αναφερόμενος στην οθωμανική κατοχή των νησιών. (Φωτογραφία από Carsten Koall / Getty Images)

Τον επόμενο μήνα, ο Ερντογάν στόχευσε τον ηγέτη της CHP Kemal Kılıçdaroğlu και κατηγόρησε και πάλι το κόμμα που υπέγραψε τη Συνθήκη της Λωζάννης για την παράδοση των νησιών κατά τις διαπραγματεύσεις. «Θα πούμε στο έθνος μας για αυτό», δήλωσε ο Ερντογάν .Αυτό που σημαίνει αυτή η δήλωση είναι ότι ο Ερντογάν δέχεται ότι τα νησιά ανήκουν νόμιμα στην Ελλάδα.Ωστόσο, ταυτόχρονα, ονομάζει την ελληνική κατοχή του εδάφους «εισβολή» – προφανώς επειδή τα νησιά ήταν κάποτε εντός των ορίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – και τώρα τα θέλει πίσω.

Εν τω μεταξύ, η CHP ήταν εξίσου επιθετική στη ρητορική της, με τον Kılıçdaroğlu να λέει στο τουρκικό κοινοβούλιο ότι η Ελλάδα έχει «καταλάβει» 18 νησιά{Αυτά είναι τα ελληνικά νησιά που διεκδικεί η Τουρκία} . Όταν ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε ως «άβάσιμη» αυτή τη δήλωση, ο αναπληρωτής ηγέτης εξωτερικών υποθέσεων της CHP, Öztürk Yılmaz, απάντησε ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να δοκιμάσει την υπομονή μας».Ο Yılmaz δήλωσε επίσης ότι «η Τουρκία είναι πολύ περισσότερο από την κυβέρνησή της» και ότι κάθε Έλληνας υπουργός που προκαλεί την Τουρκία «χτυπάει με βαριοπούλα το κεφάλι του… Αν κοιτάξει την ιστορία ο Καμμένας θα δει πολλά παραδείγματα από αυτό.»

Η ιστορία είναι, στην πραγματικότητα, γεμάτη με παραδείγματα Τούρκων που διαπράττουν δολοφονικές επιθέσεις κατά των Ελλήνων της Ανατολής . Σε μια περίπτωση, η γενοκτονική επίθεση εναντίον Ελλήνων και Αρμενίων χριστιανών στη Σμύρνη το 1922 επισημάνθηκε σε ομιλία ενώπιον του κοινοβουλίου από τον κ. Devlet Bahceli, επικεφαλήτου Κόμματος Εθνικιστικής Κινήσεης (MHP):

«Αν οι Έλληνες θέλουν να πέσουν ξανά στη θάλασσα – αν νιώθουν ότι θέλουν να τους κυνηγήσουν και πάλι – είναι ευπρόσδεκτοι: το τουρκικό έθνος είναι έτοιμο και έχει την πίστη να το κάνει ξανά. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στην Ελληνική Κυβέρνηση αυτό που συνέβη το 1921 και το 1922. Αν δεν υπάρχει κανένας που να τους εξηγήσει, ξέρουμε πώς να ορμήσουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο, σαν βροχή από τον ουρανό, σαν μια ευλογημένη νίκη και να διδάξουμε την ιστορία στους ανθρώπους του σταυρού [ahl al- σάλιμπ] ξανά ».

Οι Τούρκοι προπαγανδιστές έχουν επίσης στρεβλώσει τα γεγονότα για να προσπαθήσουν να απεικονίσουν την Ελλάδα ως επιτιθέμενο . Ο Ümit Yalım, πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει μετατρέψει τα ελληνικά κατεχόμενα νησιά σε οπλοστάσια και στρατιωτικά φυλάκια που η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει σε μελλοντική στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας».

Οι Τούρκοι πολιτικοί φαίνεται να έχουν τα δικά τους κίνητρα για την εμμονή τους στα νησιά: Ο Παραδοσιακός τουρκικός επεκτατισμός,η Τουρκοποίηση των ελληνικών εδαφών, ο νεο-οθωμανισμός και η σημαία του κατακτητή του Ισλάμ – τζιχάντ. Υπάρχουν επίσης στρατηγικοί λόγοι για την επιθυμία τους να εισβάλουν στα νησιά, κάτι που μπορεί να γίνει κατανοητό απο μια δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Tuğrul Türkeş σχετικά με τον έλεγχο της Κύπρου από το 1974 στην Τουρκία:

«Υπάρχει αυτή η παραπληροφόρηση ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για την Κύπρο επειδή υπάρχει μια τουρκική κοινότητα εκεί … Ακόμα κι αν δεν κατοικούσαν Τούρκοι στην Κύπρο, η Τουρκία θα είχε ακόμα ένα θέμα με την Κύπρο και είναι αδύνατο για την Τουρκία να παραιτηθεί».

Η ίδια στάση και νοοτροπία ισχύουν και για τα νησιά του Αιγαίου. Παρόλο που η Τουρκία γνωρίζει ότι τα νησιά είναι νόμιμα και ιστορικά ελληνικά, οι τουρκικές αρχές θέλουν να καταλάβουν και να τους εκτουρκίσουν, προφανώς για να προωθήσουν την εκστρατεία εξόντωσης των Ελλήνων, όπως έπραξαν στην Ανατολία από το 1914 έως το 1923 και μετά. Η καταστροφή οποιουδήποτε υπολείμματος ελληνικού πολιτισμού που υπήρχε στη Μικρά Ασία, μια ελληνική γη πριν από την τουρκική εισβολή του 11ου αιώνα, είναι σχεδόν πλήρης. Υπάρχουν σήμερα λιγότεροι από 2.000 Έλληνες στην Τουρκία.

Δεδομένου ότι η Τουρκία εισέβαλε βάναυσα στην Κύπρο το 1974, οι σημερινές απειλές κατά της Ελλάδας – και από τις δύο άκρες του πολιτικού φάσματος της Τουρκίας – δεν πρέπει να υποτιμηθούν από τη Δύση.

Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού. Συνορεύει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάθε επίθεση εναντίον της Ελλάδας πρέπει να αντιμετωπίζεται ως επίθεση κατά της Δύσης. Είναι καιρός η Δύση, η οποία παρέμεινε σιωπηλή μπροστά στις τουρκικές φρικαλεότητες, να αντισταθεί στην Άγκυρα.

Πηγή

Γιατί Η Ισλαμική Τουρκία Θέλει Να Εισβάλει Στα Ελληνικά Νησιά ~ Why Islamic Turkey Wants To Invade The Greek Islands…! (Photos)

Comments are closed.