Η Τουρκία Μετέφερε 77 Αυτοκινούμενα Πυροβόλα 155 Χιλιοστών Στα Κατεχόμενα Εδάφη Της Κύπρου…! (Photo)

«Αν δεν σταματήσεις μπαίνω στην νεκρή ζώνη με άρματα μάχης», το σενάριο που μελετούν…

Έντονη ανησυχία υπάρχει στα ανώτερα και μη κυβερνητικά κλιμάκια της Κύπρου για την επιθετική στάση της Τουρκίας καθώς φαίνεται ότι διαψεύδονται οι προσδοκίες, συμμαχίες, υποθετικές και άκυρες αναλύσεις.

Την πρώτη σοκαριστική αποκάλυψη την έκανε στην ιστοσελίδα sigmalive της Κύπρου ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος, σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Ν.Αναστασιάδης απέκρυψε από τον λαό την πληροφορία ότι την περίοδο 28 Ιουνίου 2017 έως 7 Ιουλίου 2017 η Τουρκία μετέφερε στα κατεχόμενα 77 πυροβόλα των 155 χλστ.

Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η είδηση αυτή για τον ίδιο τον Ν.Αναστασιάδη, τους χειρισμούς του στο Κυπριακό και την μυστική ατζέντα…

Η δεύτερη είδηση βόμβα είναι οι φόβοι μήπως ο Ρ.Τ.Ερντογάν στείλει άρματα μάχης στην Νεκρή Ζώνη!Και δεν το λέμε εμείς αυτό αλλά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ρολάνδης, που γνωρίζει πολύ καλά τι λέει.

Κάτι που και το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ το έχει τονίσει από τις 14 Αυγούστου του 2017***(Δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Τότε υπήρξε κινητοποίηση στην Κύπρο από απανωτά κρούσματα εισβολής Τουρκοκυπρίων σε περιοχή της νεκρής ζώνης και κατάληψης γης που καλλιεργούσαν Ελληνοκύπριοι γεωργοί. Είχαν απειλήσει μάλιστα ότι ο Κατοχικός Στρατός είναι έτοιμος για επέμβαση!

Ας δούμε τα δύο άρθρα-κόλαφος για τον Ν.Αναστασιάδη και τους χειρισμούς Ελλάδας-Κύπρου

Τους δικούς του προβληματισμούς και φόβους για τα όσα τεκταίνονται στην κυπριακή ΑΟΖ αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις και την παρεμπόδιση ενάσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέπτυξε ***στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ρολάνδης.

«Οι φόβοι μου είναι ότι φαίνεται πως ανακόπτεται η πορεία επίλυσης του Κυπριακού αφού δεν θα υπάρχουν συνομιλίες», ανέφερε.

Για να προσθέσει: «Και να φύγει στις 21 του Φλεβάρη ο Ερντογάν από εκεί που έχω πολλές αμφιβολίες αν θα φύγει μπορεί να ξαναρθεί ύστερα από λίγο καιρό. Ποιος τον σταματά; Δυστυχώς παίζουμε ένα παιγνίδι στο οποίο εκείνος είναι ο δυνατός παίκτης και δυστυχώς έχει και επιχειρήματα».

Εξηγώντας ότι τα επιχειρήματα του, εδράζονται στο γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει υπογράψει το δίκαιο της θάλασσας και ότι δεν δεσμεύεται από αυτό.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η Συνθήκη Εγγυήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία είναι σε ισχύ, λέει ότι η Τουρκία, εγγυάται και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που πηγάζουν από το Σύνταγμα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προχώρησε ένα βήμα παρακάτω λέγοντας:

«Πείτε ότι προχωρούμε. Έφυγε ο Ερντογάν και προχωρούμε και κάποια στιγμή λέει στον Αναστασιάδη “έχεις 48 ώρες να σταματήσεις αυτό που κάνεις εκεί διότι είναι παράνομο αλλιώς μπαίνουν τα τανκς μου στην νεκρή ζώνη”. Σκεφτείτε αυτό που σας έχω πει. 48 ώρες αν δεν σταματήσεις μπαίνω στην νεκρή ζώνη.

Τι θα κάνει ο Αναστασιάδης;

Θα του πει μπες;

Δεν σταματώ;

Κι αν μπει;

Ποιος θα τον σταματήσει; Εκείνοι που τον σταμάτησαν το ΄74;

Που κατέλαβαν το 37% και έμειναν όλοι και έβλεπαν;».

Η πρόταση του κ. Ρολάνδη για να επιλυθεί η κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ εδράζεται σε παλαιότερη του θέση η οποία διαβιβάστηκε και στον κ. Ταλάτ το 2005 -2006.

Η συγκεκριμένη πρόταση ήταν ότι για κάθε ένα δολάριο που θα μπαίνει από μελλοντική εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στη τσέπη των Ελληνοκυπρίων το 20 – 25% να μπαίνει σε ένα ταμείο για τους Τουρκοκύπριους αν λυθεί το Κυπριακό.

Αν δεν λυθεί το Κυπριακό, έλεγε τότε η πρόταση, θα λάβουν το ποσό με την πάροδο 10 χρόνων.

Ο τουρκικός στόλος στην ΑΟΖ και τα επιπλέον 77 νέα αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών του Αττίλα…

Λάζαρος Μαύρος στο Sigma

Π Ο Υ ΕΙΝΑΙ, άραγε, οι ιταλικές φρεγάτες να προστατεύσουν στ’ ανοικτά της Αγίας Νάπας το σκάφος Saipem 12000 με το βυθοτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ, από τις επιδρομικές εναντίον του απειλές του τουρκικού πολεμικού στόλου, εντός της θαλάσσιας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Γνωρίζουν καλά τη ρότα αφού κατ’ επανάληψιν στο παρελθόν συμμετείχαν οι ιταλικές φρεγάτες, στα ίδια κυπριακά ύδατα, στις Ασκήσεις «Αργοναύτης» της Κ.Δ*** αναφέρει δημοσίευμα.

– ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, άραγε, και οι συν-ασκούμενες, εδώ στα κυπριακά νερά, γαλλικές φρεγάτες και τα φιλοξενηθέντα στη Λεμεσό σκάφη του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού;

– ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ άραγε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία των συχνών ασκήσεων «Γεδεών – Ονήσιλος» με την Εθνική Φρουρά;

– ΠΟΥ ΝΑ’ ΝΑΙ άραγε και το αιγυπτιακό Πολεμικό Ναυτικό των πρόσφατων ασκήσεων «Μέδουσα» με το ελλα-δικό μας Πολεμικό Ναυτικό;

– ΚΑΙ, ΒΕΒΑΙΩΣ, πού να βρίσκονται, άραγε, οι ελλα-δικές μας φρεγάτες, υποβρύχια και πυραυλάκατοι, που αναλογούν για τα κυπριακά ύδατα στα πλαίσια του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου και των πολλάκις εξαγγελθέντων ΚΟΙΝΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ των υπουργών Άμυνας Αθηνών και Λευκωσίας, κ.κ. Πάνου Καμμένου και Χριστόφορου Φωκαΐδη, για αντιμετώπιση ΚΡΙΣΕΩΝ;

– ΣΤΟ… πλαίσιο μάλιστα και των διαδοχικών Τριμερών Συνεργασιών (α) Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου και (β) Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ των σπουδαίων διαδοχικών και κατ’ επανάληψιν συναντήσεων (1) Σαμαρά – Αναστασιάδη – Σίσι, (2) Τσίπρα – Αναστασιάδη – Σίσι και (3) Τσίπρα – Αναστασιάδη – Νετανιάχου;

Ε Ν Δ Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ω Σ ετοιμάζονται οσονούπω να… καταπλεύσουν στις κυπριακές θάλασσες!!!

Για να δείξουν, αυτοπροσώπως, στον επιδρομικό στόλο του νεο-οθωμανού κ. Ερντογάν ότι τιμούν τουλάχιστον τη δική τους αξιοπρέπεια!

Ότι προστατεύουν και τα δικά τους συμφέροντα!

Κι ότι υπερασπίζονται συνάμα όσα η Ευρωπαϊκή Ένωση νομοθέτησε ως «Δίκαιο της Θάλασσας» και αυτοχρήμα αναμένει η ίδια ΕΕ, για τις ενεργειακές της ανάγκες από τα… θεόσταλτα κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ.

Π Ρ Ο Φ Α Ν Ω Σ γνωρίζουν όλοι στη Λευκωσία, στην Αθήνα, στο Κάιρο, στο Τελαβίβ, στη Ρώμη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες (και στο Λονδίνο ιδίως – ιδιαίτατα) πολύ καλά, πόσην υπεροψίαν και μέθην επιδεικνύει, εμπράκτως, επεκτατικώς και αιμοβόρως, εντός και εκτός Τουρκίας ο επί 15ετίαν αχαλίνωτος νεο-σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

– ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, επειδή ο ίδιος ο Ερντογάν τους το λέει σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους, ότι θέλει να τους γονατίσει. Να τους εξευτελίσει. Να τους αναγκάσει να υποταχθούν. Να υποκύψουν και να συμμορφωθούν στην υπέρτερη αποφασιστικότητα της τουρκικής βουλιμίας: Και στο Αιγαίο και στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

– Απαγορεύει τον πλου του ιταλικού Saipem 12000 στ’ ανοικτά της Αγίας Νάπας, εμβολίζει ελλα-δικό μας σκάφος του λιμενικού στα Ίμια και καραδοκεί να καταλάβει και το Καστελόριζο…

Π Ρ Ο Φ Α Ν Ω Σ γνωρίζει πλέον και ο – για 2η προεδρική πενταετία – εκλεκτός του κυπριακού λαού θριαμβευτής των εκλογών, χάριτι ΑΚΕΛ-Μαλά, κ. Ν. Αναστασιάδης, το είδος και το πραγματικό και πασιφανές περιεχόμενο της «Ορθολογικά Σκεπτόμενης Τουρκίας», που έχει επεξεργαστεί ενδελεχώς ως έννοια, τα τελευταία χρόνια, διανοούμενος ων, ο στενότερος συνεργάτης του, ικανός πανεπιστημιακός και διπλωμάτης, κυβερνητικός εκπρόσωπος άχρι τούδε, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Π Ρ Ο Φ Α Ν Ω Σ γνωρίζει, από πριν ακόμη πάει στο Grans-Montana από 28 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου του παρελθόντος έτους – ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ούτ’ ενημέρωσε καν τον κυπριακό λαό – ότι από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2017, τα στρατεύματα του Αττίλα στις σκλαβωμένες περιοχές της Κύπρου, απέκτησαν μια ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ενίσχυση από έξι συνολικά επιπλέον μονάδες Πυροβολικού, ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΠΤΑ συνολικά αυτοκινούμενων πυροβόλων 155 χιλιοστών…

Ε Δ Ω ΚΑΙ ΤΩΡΑ θα δείξει τα προϊόντα και τα αποτελέσματα της ψηφισμένης από την πλειοψηφία του λαού, προσχεδιασμένης – όπως ο ίδιος καυχιόταν – πολιτικής του οξυδέρκειας, των διεθνών συμμαχιών του και της …αναβαθμισμένης άμυνας και ασφάλειας. Για την αναμενόμενη κι εξαγγελλόμενη από χρόνια κλιμάκωση της τουρκικής επιδρομικότητας εναντίον της άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην δική της ΑΟΖ, στ’ ανοικτά της Αγίας Νάπας…

Σημείωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Τα πυροβόλα Firtina- 155 χιλιοστών αποτελούν τουρκικά αντίγραφα των κορεατικών Κ-9 , έχουν μέγιστη εμβέλεια 40 χιλιομέτρων και μπορούν να ρίχνουν μέχρι και έξι βολές στο λεπτό γεγονός που οι Toυρκοι το θεωρούν σημαντικό καθώς πραγματοποιεί βολές όσο 18 παλαιάς κατασκευής αυτοκινούμενα πυροβόλα των τύπων Μ-44Τ ή Μ52Τ που αποτελούν τον όγκο των πυροβόλων των 155mm.

Δείτε το Βίντεο:

Πηγή

Leave a Reply