Ο Σύλλογος “Ο Προφήτης Ηλίας”, Συμμετάσχει Στο Συλλαλητήριο Της Αθήνας Για Την Μακεδονία, Την Κυριακή 4/2/2018…! (Photo)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

           «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ  ΗΛΙΑΣ»

 

ΕΔΕΣΣΗΣ 43     ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ    12137                                    Περιστέρι    1-2-2018

ΑΡΙΘ.  ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ. 613/1998 

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 548

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

       Προς τα Ιστολόγια ‘‘ΑΚΤΙΝΕΣ’’, ‘‘Αποτείχιση και Πατερική Παράδοση’’, ‘‘ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ’’,   ‘‘Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ’’ και ‘‘ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ’’.                   

       Γνωρίζουμε ότι τα μέλη του Συλλόγου μας θα συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο που θα γίνει την 4-2-2018 στην Αθήνα,  για να εκφράσουμε κι’ εμείς την εντονότατη διαφωνία και αγανάκτησή μας στην απόφαση-επιλογή της Κυβερνήσεως να προχωρήσει σε αναγνώριση του «υβριδικού κρατιδίου» των Σκοπίων με ονομασία η οποία θα εμπεριέχει το Ελληνικό όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή παράγωγο του ονόματος αυτού! Καταδικάζουμε ως απαράδεκτη την αρχική στάση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου ο οποίος σαφώς τάχθηκε κατά των Συλλαλητηρίων! Δεν νιώσαμε έκπληξη!

       Μετά την προδοσία της Ορθοδόξου Πίστεως στο Κολυμπάρι, να αποδεχθεί την Ιστορική ονομασία των διαφόρων αιρέσεων ως «άλλων ετεροδόξων χριστιανικών Εκκλησιών και Ομολογιών», και την προδοσία της μετατροπής του μαθήματος των θρησκευτικών για τα Ορθόδοξα Ελληνόπουλα, από μάθημα Ορθοδόξου Πίστεως σε μάθημα θρησκειολογίας, ο κ. Ιερώνυμος με την στάση του αυτή, έβαλε «πλάτες» και στο Εθνικό θέμα της ονομασίας του ψευδεπίγραφου κρατιδίου της «Μακεδονίας» στην Κυβέρνηση των αθέων, αντιχρίστων και ιδεολογικά εθνομηδενιστών του Σύριζα. Τα ελάχιστα πρόσωπα της Κυβερνήσεως του Σύριζα που δεν έχουν αυτές τις πεποιθήσεις, είναι ελάχιστα, και αποτελούν την εξαίρεση!   

       Η αρχική ανακοίνωση της ΔΙΣ της 10-1-2018, ότι «δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της «Μακεδονίας», ουδόλως ενόχλησε την Κυβέρνηση του Σύριζα!  Επίσης αποδοκιμάζουμε ως απαράδεκτη την αρχική στάση της ΔΙΣ να κρατήσει ουδέτερη στάση απέναντι των Συλλαλητηρίων. Ενήργησε ως ‘‘Πόντιος Πιλάτος’’!       

       Οι ποιμένες θα πρέπει να έχουν πάντοτε υπόψη το Γραφικό «Εγώ ειμι ο ποιμήν ο καλός. Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων». Να θυσιάσουν, εάν χρειαστεί, ακόμη και την ζωή τους, πρώτα για την υπεράσπιση της Ορθοδόξου Πίστεως και μετά για την επίγεια πατρίδα. O κλήρος θα πρέπει να συμμετέχει σε Συλλαλητήρια για σοβαρά Εθνικά ζητήματα. Ακόμη και καλοπροαίρετοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σχολίασαν την ανωτέρω ουδέτερη θέση της ΔΙΣ ως εξής: «Για την εκκλησιαστική περιουσία οι δεσποτάδες κατέβασαν τον κόσμο στο Σύνταγμα, για το όνομα της Μακεδονίας μας δεν έπρεπε να κάνουν το ίδιο;»(!).

       Τα Συλλαλητήρια, και μάλιστα τα μεγάλα, είναι εκείνα που σείουν εκ θεμελείων κάθε Κυβέρνηση!

       Συγχαίρουμε από καρδιάς όλους εκείνους που έλαβαν μέρος στο μεγάλο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Με την αυθόρμητη προσέλευσή τους και  τον αγνό πατριωτισμό τους, υπακούοντας μόνο στην Αγιογραφική και Ιστορική αλήθεια, έγιναν οδηγοί σε όλους τους Έλληνες πατριώτες!     

       Επίσης συγχαίρουμε τον Ι. Σ. Κ. Ε, για το από  22-01-2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ, στο οποίο μεταξύ άλλων «δηλώνει πως θα παραστεί τόσο στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, όσο και σε κάθε αυθόρμητη και άνευ σκοπιμοτήτων και κατευθύνσεων δυναμική και σθεναρή αντίδραση του Λαού».

      Οι 500.000 χιλιάδες Έλληνες πατριώτες που έλαβαν μέρος στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ανάγκασαν ακόμη και τα μέλη της ΔΙΣ της Διοικούσας Εκκλησίας, να  εκδώσει την από 26 Ια­νου­α­ρίου 2018 ορθή απόφασή της, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «θε­ω­ρεί ότι κάθε έκ­φραση υπε­ρα­σπί­σεως των δι­καίων της Μα­κε­δο­νίας μας εί­ναι επαι­νετή, αρ­κεί αυτή να εί­ναι γνή­σια, ανι­δι­ο­τε­λής και πη­γαία, και πάντα στο πνεύμα μιας νό­μι­μης και δη­μο­κρα­τι­κής εκ­δή­λω­σης. Ως εκ τού­του, στο πλαί­σιο της ελευ­θε­ρίας εκ­φρά­σεως των Κλη­ρι­κών και Λα­ϊ­κών με­λών Της, σέ­βε­ται το δι­καί­ωμα αυ­τών να πράτ­τουν κατά συ­νεί­δηση, με σύ­νεση και υπευ­θυ­νό­τητα».

      Τα Συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και αποτελούν μία άτυπη μορφή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ κατά της προθέσεως-επιλογής της Κυβερνήσεως του Σύριζα, ν’ αναγνωρίσει το κρατίδιο των Σκοπίων με ονομασία η οποία θα εμπεριέχει τοΕλληνικό όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή παράγωγο του ονόματος αυτού! Δεν μιλάμε για διενέργεια δημοψηφίσματος, γιατί και μόνον η λέξη ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, προκαλεί στους «προοδευτικούς δημοκράτες» της Κυβερνήσεως του Σύριζα, ανατριχίλα!

       Εάν, ο Πρωθυπουργός Κ. Τσίπρας δεν εισακούσει την φωνή των εκατομμυρίων Ελλήνων και προχωρήσει σε αναγνώριση των Σκοπίων με την ανωτέρω ονομασία, θα διαπράξει για δεύτερη φορά Συνταγματικό πραξικόπημα, μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2015, που έκανε σε 24 ώρες το ΟΧΙ του λαού, σε ΝΑΙ!Υπενθυμίζουμε ότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός (ου Πρωθυπουργού) σοφού…!  

       Η Μακεδονία από τον 7ο π. Χ. αιώνα κατοικείται από ΕΛΛΗΝΕΣ και είναι ΕΛΛΑΔΑ! Στους ψευδαδέλφους Ορθοδόξους σχισματικούς Χριστιανούς των Σκοπίων καισε όσους μιλούν για “Μακεδονική εθνότητα” και αρνούνται ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, ε ν δ ε ι κ τ ι κ ά  τους παραπέμπουμε 1) στο θεόπνευστο Βιβλίο του Προφήτου Δανιήλ ο οποίος στο Δαν. Κεφ. 8. στίχ. 21, χαρακτηρίζει τον Αλέξανδρο βασιλέα της Ελλάδος κατά το Εβραϊκό κείμενο, και βασιλέα των Ελλήνων κατά την Μετάφραση των Ο’!

        Όποιος δέχεται την θεοπνευστία του βιβλίου του προφήτη Δανιήλ, οφείλει χωρίς αντιλογία να δεχθεί την μαρτυρία του! Η άρνηση της ανωτέρω μαρτυρίας είναι ευθεία βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος που φώτισε το νου του Προφήτου Δανιήλ και έγραψε τα παραπάνω για τον Αλέξανδρο (Ματθ. 12. 32, 2 Πέτρ. 1. 21)! Παραθέτουμε τους στίχ. 20 και 21 α) Από το Εβραϊκό κείμενο (Μετάφραση Ν. Βάμβα) Στίχ. 20 «ο κριός τον οποίον είδες, ο έχων τα δύο κέρατα, είναι οι βασιλείς της Μηδίας και της Περσίας. Στίχ. 21 Και ο τριχωτός τράγος είναι ο βασιλεύς της Ελλάδος· και το κέρας το μέγα, το μεταξύ των οφθαλμών αυτού, αυτός είναι ο πρώτος βασιλεύς».

        β) Από την Μετάφραση των Ο’ Στίχ. 20 «Τον κριόν ον είδες τον έχοντα τα κέρατα, βασιλεύς Μήδων και Περσών εστι·. Στίχ. 21 και ο τράγος των αιγών βασιλεύς των Ελλήνων εστί· και το κέρας το μέγα το ανά μέσον των οφθαλμών αυτού, αυτός εστιν ο βασιλεύς ο πρώτος». Και γ) Από την Μετάφραση του Θεοδοτίωνος (2ος μ. Χ. αιώνας). Στίχ. 20 «ο κριός, ον είδες, ο έχων τα κέρατα βασιλεύς Μήδων και Περσών. Στίχ. 21 ο τράγος των αιγών βασιλεύς Ελλήνων· και το κέρας το μέγα, ο ην αναμέσον των οφθαλμών αυτού, αυτός εστιν ο βασιλεύς ο πρώτος». 

        2) Παραθέσαμε και από την Μετάφραση των Ο’. Γιατί; Η Μετάφραση άρχισε στην Αλεξάνδρεια στην αρχή της βασιλείας του Πτολεμαίου του Φιλαδέλφου το 285 π. Χ., και μάλιστα κατά την διάρκεια της βασιλείας του ολοκληρώθηκε η μετάφραση της Πεντατεύχου του Μωυσέως το 247 π. Χ. Οι 72 σοφοί Ελληνομαθείς Εβραίοι μετέφρασαν από τα πρωτότυπα ή πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων Εβραϊκών Γραφών-της Παλαιάς Διαθήκης, στην κοινή των Ελληνιστικών χρόνων.

       ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ που μιλούσε και έγραφε ο Αλέξανδρος! Είναι η γλώσσα που μετέδωσε στον κόσμο που κατέκτησε. Εάν, οι ψευδάδελφοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί των Σκοπίων οι οποίοι ανήκουν στην σχισματική αυτοαποκαλούμενη Εκκλησία της «Μακεδονίας» μπορούν να την διαβάζουν, να την κατανοούν και να την ομιλούν, τότε είναι ΕΛΛΗΝΕΣ! Εάν δεν μπορούν, τότε είναι σλαβοβούλγαροι, και να πάψουν να αυτοπροσδιορίζονται ως ανήκοντες στο λεγόμενο από αυτούς ‘‘Μακεδονικό έθνος’’!

       3) Η Καινή Διαθήκη πρωτότυπα γράφτηκε στην κοινή των Ελληνιστικών χρόνων. ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ που μιλούσαν και οι κάτοικοι της Μακεδονίας την εποχή της συγγραφής της Καινής Διαθήκης. Η 1η και η 2η προς Θεσσαλονικείς και η προς Φιλιππησίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου, γράφτηκαν πρωτότυπα στην Ελληνική γλώσσα, γιατί αυτήν την γλώσσα μιλούσαν, έγραφαν και κατανοούσαν οι κάτοικοι της Μακεδονίας.

        Και 4) Την παράκληση που απηύθυνε στον Απόστολο Παύλο στην Τρωάδα σε όραμα άνδρας Μακεδόνας «Και όραμα δια της νυκτός ώφθη τω Παύλω· Ανηρ τις Μακεδών εστώς, παρακαλών αυτόν και λέγων· Διαβάς εις Μακεδονίαν βοήθησον ημίν». Πράξ. 16. 9. Ο άνδρας αυτός, αντιπροσωπευτικός τύπος των Ελλήνων Μακεδόνων, την παράκληση την έκανε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑΑυτήν την γλώσσα μιλούσαν και κατανοούσαν οι Μακεδόνες.

       Εάν ο άνδρας Μακεδόνας μιλούσε κάποια άλλη γλώσσα ως μητρική, αυτήν θα χρησιμοποιούσε. Ο Λουκάς θα σημείωνε την λεπτομέρεια αυτή, όπως στο Πράξ. 26. 14 έγραψε ότι ο διάλογος του Ιησού με τον Παύλο στο δρόμο προς την Δαμασκό, έγινε στην Εβραϊκή γλώσσα, ο δε Λουκάς παρέθεσε τον διάλογο στην Ελληνική. Επίσης ο Λουκάς, την ομιλία που ο Παύλος έκανε στην Εβραϊκή γλώσσα, προς τους Ιουδαίους στο Πράξ. 21. 40, 22. 1-21, σημείωσε την λεπτομέρεια αυτή, και στη συνέχεια παρέθεσε την ομιλία του Παύλου στην Ελληνική γλώσσα. Ο Παύλος, όπως και οι άλλοι οι Απόστολοι, γνώριζε όλες τις γλώσσες των ανθρώπων, οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα γλωσσικής επικοινωνίας! Πράξ. 2. 4-11, 1 Κορ. 13. 18.

      Η  αναγνώριση του κρατιδίου των Σκοπίων με όνομα που θα εμπεριέχει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή παράγωγο του ονόματος, συνιστά πράξη ενδοτισμού και εθνικής μειοδοσίας! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κλέψει και να πλαστογραφήσει ένα σημαντικό και πολύτιμο μέρος της ιστορία μας, της γλώσσας μας, του πολιτισμού μας, και στη συνέχεια να διεκδικήσει την Μακεδονίας μας για την οποία χύθηκαν ποταμοί ελληνικού αίματος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διαμελίσει την Ελλάδα μας!

                            Τα σκοτεινά σχέδια ανθελλήνων δεν θα περάσουν!

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η   ΓΕΝ.   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΖΙΩΓΑΣ     ΘΕΟΔΩΡΟΣ                ΧΟΡΤΑΤΟΥ  ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ                             

Leave a Reply