Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.) Στήριξε Το Συλλαλητήριο Της Θεσσαλονίκης Για Την Μακεδονία…! (Photo)

Μήνυμα για το συλλαλητήριο της 21-1-2018 στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό:

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, την αμέριστη συμπαράσταση και συμπαράταξή μας στην προσπάθεια και στον  δίκαιο αγώνα που διεξάγει ολόκληρος ο ελληνισμός για το Μακεδονικό ζήτημα.

Εμείς οι Κύπριοι της Ελλάδας, και όσοι από εμάς, κατοικούμε στην Βόρεια Ελλάδα, δηλώνουμε Κύπριοι Μακεδόνες και αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση της ιδιαίτερής μας πατρίδας Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους Ελλαδίτες Μακεδόνες, με τους οποίους μας ενώνουν άρρηκτοι ιστορικοί και εθνικοί δεσμοί.

Τέσσερις χιλιάδες περίπου Κύπριοι Μακεδονομάχοι, πολέμησαν στα διάφορα μέτωπα της Μακεδονίας και της Ηπείρου το 1912-1913. Ανάμεσα στους Κύπριους αγωνιστές περιλαμβάνονται και πολλά σημαίνονται πρόσωπα της  κυπριακής  κοινωνίας, όπως ο Δήμαρχος Λεμεσού, Χριστόδουλος Σώζος, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Μυριανθεύς και ο δημοσιογράφος και βουλευτής Λάρνακας Ευάγγελος Χατζηϊωάννου.

Αρνούμαστε να αποδεχθούμε λύση στο Κυπριακό, που δεν θα εξασφαλίζει την επιβίωση του ελληνισμού στην Κύπρο.

Αρνούμαστε να αποδεχθούμε ονομασία των Σκοπίων, που θα αντιτίθεται στα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε λύση στο Κυπριακό, χωρίς στρατεύματα κατοχής και εποίκους, εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας και εφαρμογή του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους Ελλαδίτες αδελφούς μας για λύση του Μακεδονικού ζητήματος, χωρίς τον όρο Μακεδονία, που θα σέβεται την ιστορία, τις θυσίες των μακεδονομάχων και θα αποκλείει τις αλυτρωτικές βλέψεις και επιδιώξεις συγκεκριμένων κύκλων εντός και εκτός Σκοπίων.

 

Ο πρόεδρος                                                            Ο γενικός γραμματέας

Γεώργιος Συλλούρης                                           Λευτέρης Κωνσταντινίδης

Leave a Reply