Κύπρος: Στα €9,4 Δις Η Επιταγή Για Τους Κουρεμένους – Πως Οι Εθνοπροδότες Χριστόφιας Και Αναστασιάδης, Κατέστρεψαν Την Κυπριακή Οικονομία…! (Photos)

Στα €9,4 δισ., ανέρχεται ο λογαριασμός του κουρέματος των ανασφάλιστων καταθέσεων, ο επηρεασμός των αξιογράφων και ο μηδενισμός των μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου, μετά τις οδυνηρές αποφάσεις του Eurogroup του Μαρτίου 2013. Ρευστό, το οποίο φυσικά δεν υπάρχει στα κρατικά ταμεία για να αποζημιωθούν οι πολίτες και οι εταιρείες που πλήγηκαν, παρά το γεγονός ότι η Βουλή άλλα τάζει και την ίδια ώρα ρίχνει την μπάλα στην Κυβέρνηση.

Οι βουλευτές έριξαν στην Εκτελεστική Εξουσία άλλη μια καυτή πατάτα, παραμονές εκλογών καθώς, η Νομοθετική Εξουσία δεν έχει το συνταγματικό δικαίωμα να αυξάνει τις δαπάνες του κράτους.

Το Μάρτιο του 2013, η Κύπρος αποτέλεσε το πειραματόζωο για την Ευρώπη, καθώς για πρώτη φορά στη ιστορία  εφαρμόστηκε το κούρεμα καταθέσεων άνω των €100 χιλ. Μετά το κούρεμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έγινε διαγραφή των υφιστάμενων μετόχων και η μετατροπή των αξιογράφων σε μετοχές. Καταθέτες, κάτοχοι αξιογράφων και μέτοχοι πλήρωσαν την νύφη της στήριξης του τραπεζικού συστήματος της χώρας.


Η παρούσα διακυβέρνηση [Αναστασιάδης-Γεωργιάδης] στιγματίσθηκε, είτε σας αρέσει να το ακούτε είτε όχι, από τη μεγαλειώδη δέσμευση του Προέδρου, ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων. Εν ριπή οφθαλμού, μόλις ανέλαβε την εξουσία, η δέσμευση αυτή μετατράπηκε σε πατσιαβούρα. Κάνοντας στάχτη τους κόπους και τους μόχθους χιλιάδων ανθρώπων. Η δικαιολογία ότι αν η Βουλή δεχόταν την πρώτη πρόταση το κόστος θα ήταν μικρότερο, είναι φούμαρα. Διότι και η πρώτη πρόταση πάλι κούρεμα ήταν και πάλι κόντρα στην προεδρική δέσμευση.

Γιώργος Καλλινίκου

Πηγή

Leave a Reply