EAK: Τάσος Ισαάκ Και Σολωμός Σολωμού, Σύγχρονα Πρότυπα Της Νεολαίας Μας…! (Photo)

Παιδιά που μεγάλωσαν με σωστά ιδανικά, οικογένειες που φρόντισαν να τους διδάξουν την αγάπη για το έθνος, να τους κάνουν να νιώθουν περήφανοι για την καταγωγή και τις ρίζες τους. Ο Τάσος και ο Σολωμός ήξεραν καλά ποιους είχαν απέναντι τους, τούρκους δολοφόνους. Η Ελληνικη ψυχή όμως δεν μπορεί να περιοριστεί, ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ. Ζητά, ψάχνει και πολεμά για ότι της ανήκει. ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ.

Την στιγμή που Ισαάκ ήταν στο έδαφος και δεχόταν τα κτυπήματα από τα ρόπαλα και τις πέτρες, την στιγμή που ο Σολωμού έπεφτε από τον ιστό στην προσπάθεια του να κατεβάσει το πανί της ντροπής, ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ Η ΓΗ ΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΚΥΛΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ.

Μέσα από τη θυσία τους έγιναν παράδειγμα αντίστασης σε όλους εμας. Είμαστε εμείς που πρέπει να συνεχίσουμε ότι ξεκίνησαν. Χάραξαν τη δική τους πορεια, μια πορεία με αιμα, ένα δρόμο δύσκολο που οφείλουμε να συνεχίσουμε. Μόνο αυτός ο δρόμος θα μας οδηγήσει στην ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΠΡΟΤΥΠΑ, ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ. ΣΟΛΩΜΕ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ, ΘΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.

ΤΑΣΟΣ ΙΣΑΑΚ-ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Μ.Π.

[ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ Ε.Α.Κ.]

Πηγή

Comments are closed.