Εξισλαμισμός – Αγοράζοντας Προϊόντα Halal Βοηθάς Στην Εξάπλωση Του Ισλάμ…! (Video + Photos)

Του Δημήτρη Καρατζά

Ορισμένες ελληνικές εταιρείες «πιστοποιούν» προϊόντα τους ως… Halal, δηλαδή κατάλληλα προς βρώση από μουσουλμάνους. Δείτε ποιες είναι αυτές.

Μια παράμετρος που έχει σχεδόν καθοριστικό ρόλο, ιδίως στις μουσουλμανικές χώρες, είναι η θρησκεία, καθώς απαιτούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές στα προϊόντα ώστε να είναι «σύννομα» με τις κανονιστικές υποχρεώσεις ή με τις παραδόσεις της χώρας. Έτσι, ειδικά στην κατηγορία των τροφίμων, για την είσοδο μιας εταιρείας σε μια μουσουλμανική αγορά θεωρείται σχεδόν απαραίτητη η πιστοποίηση Halal.

Στην Ευρώπη (έδρα Ελβετία) αναπτύσσει δραστηριότητα σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας halal (συστατικά τροφίμων, μεταποιημένα τρόφιμα, φαρμακευτικά, καλλυντικά, ζωοτροφές κ.ά.), διαθέτει σημαντικό πελατολόγιο πολυεθνικών εταιρειών σε διεθνές επίπεδο (όπως οι Nestlé, Nespresso, Firmenich, Maggi), ενώ δραστηριοποιείται ήδη σε 11 χώρες με τοπικά γραφεία. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 2013 με έδρα στη Θεσσαλονίκη. Στο διάστημα αυτό έχουν ήδη πιστοποιηθεί σημαντικές ελληνικές εταιρείες παραγωγής τροφίμων, καλλυντικών και φαρμακευτικών όπως οι Nestlé Hellas και Παπαγάλος Λουμίδη, Κολιός, ΕΨΑ, Provil, Πιτένης, Άλφα Κουκουτάρης, καθώς και οι παραγωγοί κομπόστας ροδάκινου Κρόνος, Παυλίδης και Venus Growers.

Πιστοποίηση σημαίνει να μην περιέχει κάποια απαγορευμένα εκ Θεού συστατικά για τα οποία οι εταιρείες παραθέτουν τις μυστικές τους συνταγές στις θρησκευτικές Αρχές του ισλάμ, πληρώνοντας κιόλας ειδικό φόρο ή τέλος.

Με απλά λόγια αγοράζεις μια λεμονάδα και βοηθάς στην εξάπλωση του ισλάμ.

Συγγνώμη αλλά αν γι’ αυτούς μπορεί να είναι halal, για μένα όμως είναι ακατάλ.

Προσέχετε τι αγοράζετε κατ’ αρχήν.

Επόμενη σκέψη είναι επιστολές διαμαρτυρίας και εμπάργκο στις εταιρείες που τα φέρνουν και τα παράγουν.

Και ακόμα καλύτερη, η απαίτηση να κάνουν πιστοποίηση και οι τοπικοί μητροπολίτες ευλογώντας με την αγιαστούρα τους τα εργαστήρια τροφίμων, ώστε να ακυρώνουν το halal, ευλογώντας χριστιανικότατα καζάνια, σφάγια, σαλάμια και τυριά, εισπράττοντας το ίδιο ποσό υπέρ της Μητρόπολής τους, που πληρώνει η κάθε εταιρεία στους ιμάμηδες.

Και μόλις συμβεί κι αυτό φέρνουμε βουδιστές… σαολίν… αιρέσεις και υποδιαιρέσεις η κάθε μια να απαιτεί επίσης θρησκευτικό φόρο και ευλογία των τροφίμων, μέχρι που οι εταιρείες, αηδιασμένες, θα αποφασίσουν να το κόψουν για όλους.

Το διαφημιστικό τους έχει ως εξής:

Πηγή

Leave a Reply