Απλοί Ρουμάνοι Χωρικοί Μας Δίνουν Μάθημα Ορθόδοξης Ομολογίας…! (Video + Photo)

Αγιορείτες Πατέρες

Χαίρετε,

Σας κοινοποιούμε προς ενημέρωση σας, και διαβίβαση της σε κάθε γνωστό σας, τον Διωγμό στη Σκήτη Ορασένι Νομού Μποτοσάνι Ρουμανίας. 5 Μαΐου 2017.

***

Το πλήθος των πιστών της ενορίας έφραξε την είσοδο του Ναού την ώρα που έφτασε η επιτροπή που έστειλε ο Μητροπολίτης Μολδαβίας Θεοφάνης, όπου αποτελείτο από τριάντα ιερείς περίπου. Σκοπός τους ήταν να επιβάλουν ένα ιερέα στην ενορία, ο οποίος θα μνημονεύει τον Μητροπολίτη παράλληλα με τον ιερέα της ενορίας (π. Ιωάννη) ο οποίος ἔχει διακόψει το μνημόσυνο του Μητροπολίτου, για λόγους πίστεως μετά την σύνοδο της Κρήτης (16 Ιουν. 2016).

Όπως παρακολουθούμε το ποίμνιο υπερασπίζεται τον ποιμένα του αποτρέποντας την επέλαση των οικουμενιστών.

Δημοσιογράφος: Γιατί είστε επαναστάτες;

Ηλικιωμένη κυρία: Πως να μην είμαστε; Αλλάζουν τον παπά μας. Γιατί να τον αλλάξουν; Δεν έκανε τίποτα κακό.

Ιερέας Ιωάννης: Ο λόγος που μας βλέπετε σήμερα εδώ είναι ο εξής. Ο Μητροπολίτης μας έχει υπογράψει κάποια κείμενα πέρυσι στην Κρήτη με τα οποία θέλει να φέρει στο ίδιο επίπεδο όλες τις χριστιανικές ομολογίες ονομάζοντάς τες εκκλησίες, από την μία πλευρά, και από την άλλη, να αρχίσουμε να κάνουμε μικτούς γάμους, και εμείς παύσαμε να μνημονεύουμε το όνομά του.

Επειδή το χωριό δεν θέλει να μνημονεύει το όνομά του, ο Μητροπολίτης έχει στείλει τον πρωτοπρεσβύτερο να επιβάλει κάποιον ιερέα που να τον μνημονεύει, ενώ το χωριό δεν θέλει να τον μνημονεύει, δεν θέλει να είναι παρών στις λειτουργίες ο ιερέας που μνημονεύει τον Μητροπολίτη που υπέγραψε αυτά τα λανθασμένα κείμενα. Εάν ο Μητροπολίτης μας πάρει πίσω την υπογραφή του τότε κι εμείς θα αρχίσουμε πάλι να τον μνημονεύουμε, αλλιώς οι άνθρωποι δεν μπορούν να δεχτούν άλλον ιερέα στον ναό που μνημονεύει τον Μητροπολίτη που υπέγραψε τα λανθασμένα κείμενα. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Και κάτι άλλο. Η ελευθερία της συνειδήσεως αυτών των ανθρώπων που Συνταγματικά κατοχυρώνεται, παραβιάζεται με αυτήν την σημερινή απόφαση του Μητροπολίτη. Επειδή μου ζήτησαν τα κλειδιά του ναού τρία δευτερόλεπτα μετά την επίδοση της παράνομης εγγράφου εντολής του Μητροπολίτου. Δεν έχουν δικαίωμα να καταπατήσουν την συνείδηση των χωρικών που θέλουν Λειτουργία με ιερέα που δεν μνημονεύει αυτόν τον ιεράρχη. Αυτό είναι. Και εμείς το κλειδί δεν θα το δώσουμε σε κανέναν. … Και αφού αυτοί οι άνθρωποι είχαν υπογράψει ένα έγγραφο τον Ιανουάριο (2017) με το οποίο ζητούσαν Λειτουργία χωρίς μνημόνευση (του επισκόπου τους που υπέγραψε), να σεβαστούν την απόφασή τους.

Για τα άλλα ρωτήστε τους μόνοι σας.

Δημοσιογράφος: Πως ονομάζεστε εσείς;

Ιερέας Ιωάννης: Ιοάν Οουνγκουρεάνου ονομάζομαι. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες πληκτρολογήσετε ‘SCHIT ORASENI’ [ΣΚΗΤΗ ΟΡΑΣΕΝΙ]. Εκεί είναι και το ιστορικό με περισσότερες πληροφορίες.

***

Σχόλιο Der Kamera: Ιδού πως προστατεύει στην πράξη το ποίμνιο την Ορθόδοξη Πίστη του. Ας διδαχθούν και οι εδώ ψοφοδεείς χριστιανοί από αυτούς τους απλούς χωρικούς της Ρουμανίας, που μπορεί να μην έχουν υψηλού επιπέδου θεολογικής γνώσεως και “ευρωπαϊκούς τρόπους”, αλλά ευτυχώς, έχουν την Ορθοδοξία στην καρδιά τους και για την Πίστη που παρέλαβαν παραμένουν ανυποχώρητοι, δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους.

Αυτό το βίντεο μας δείχνει κάποια βασικά πράγματα.
Το ποίμνιο ήταν, είναι και θα είναι ο ανόθευτος εκπρόσωπος της Ορθοδόξου συνειδήσεως και ο έσχατος φύλακας της Πίστεως.

Η δυναμική στάση του ποιμνίου βοηθάει πάρα πολύ τον ιερέα όταν εκείνος, μόνος του, αποφασίσει να διακόψει την μνημόνευση του οικουμενιστή Μητροπολίτη του.

Η έμπρακτη μαζική διαμαρτυρία του ποιμνίου είναι η ζωντανή, η αληθινή ομολογία η οποία εκ των πραγμάτων ακυρώνει -επαναλαμβάνω- Α-ΚΥ-ΡΩ-ΝΕΙ απευθείας τον ‘επίσκοπο’ που ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ τον Επίσκοπο. Το ποίμνιο εκείνη την ώρα λέει στον ‘επίσκοπό’ του: κάνω αυτό που εσύ είσαι ΑΝΑΞΙΟΣ να κάνεις, δεν δέχομαι την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης. Μόνο η έμπρακτη διαμαρτυρία / Ορθόδοξη ομολογία του ποιμνίου, δύναται οδηγήσει σε μία ευλογημένη Οικουμενική Σύνοδο που θα καταδικάσει την ψευδοΣύνοδο.

Ο ρόλος του πληρώματος της εκκλησίας και δη των απλών λαϊκών, θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο.

Leave a Reply