Αποκλειστικό: Το «Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα» (Ε.Α.Κ.) Της Κύπρου Μιλάει Στο «Εθνικόν Κράτος»…! (Video + Photos)

1. Αγαπητοί συναγωνιστές της Κύπρου σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα «Εθνικόν Κράτος». Πως γεννήθηκε η ιδέα να ιδρύσετε το Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα και πότε πραγματοποιήθηκε;

Η ιδέα να δημιουργηθεί το Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα προέκυψε από τη διαπίστωση ανυπαρξίας πραγματικού Εθνικιστικού Κινήματος στη Κύπρο δεδομένου ότι το ΕΛΑΜ τόσο πριν την είσοδο του στη Βουλή όσο και κυρίως μετά την είσοδο του στη Βουλή συμπεριφέρεται τόσο σε επίπεδο Ιδεών όσο και σε επίπεδο δράσης ως ένα συστημικό κόμμα και τίποτε περισσότερο.

2. Αντιμετωπίσατε δυσκολίες κι αν ναι ποιες;

Βεβαίως. Αντιμετωπίσαμε τους μηχανισμούς καταστολής του καθεστώτος, τη συκοφαντία των συστημικών Μ.Μ.Ε. και την υπονόμευση από δήθεν συναγωνιστές οι οποίοι θεώρησαν ότι μπαίνουμε στα πόδια τους και παρεμποδίζουμε τους σχεδιασμούς τους.

3. Από ποιες προσωπικότητες της ελληνικής ιστορίας εμπνέεστε;

Από όλους ανεξαιρέτως τους εθνικούς ήρωες όλων των ιστορικών εποχών του Έθνους και από τους μεγάλους διανοητές του Ελληνικού Εθνικισμού.

4. Ποια η φιλοσοφία του Κινήματος σας;

Η φιλοσοφία του Κινήματος είναι αυτή του Λαϊκού Ριζοσπαστικού Κοινωνικού Επαναστατικού Εθνικισμού. Το Κίνημα είναι αντικοινοβουλευτικό, αντικαπιταλιστικό και αντικομουνιστικό.

5. Ποιες είναι οι θέσεις του Κινήματος σας;

Οι θέσεις μας είναι: 1. Αντίθεση στη νόθα λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, 2. Μεθόδευση της παντί τρόπω απελευθέρωσης της Κύπρου από τους τούρκους και τους άγγλους και κατόπιν αυτού Ένωση με την Ελλάδα, 3. Αγώνας για διαφύλαξη των δικαίων του εργαζόμενου λαού απέναντι στη επίθεση που δέχεται από το τραπεζικό και ευρύτερα από το πλουτοκρατικό κατεστημένο.

6. Ποιοι είναι οι στόχοι σας ως Κίνημα;

Οι στόχοι μας είναι να εκφράσουμε το ασυμβίβαστο και απροσκύνητο Ελληνικό Εθνικισμό και σε βάθος χρόνου να καταστούμε το κυρίαρχο Εθνικιστικό Κίνημα στο νησί.

7. Πως εξελίσσεται σήμερα ο εθνικισμός στην Κύπρο;

Υπάρχει ως ακατέργαστο ιδεολογικό ρεύμα σε μεγάλες μάζες της νεολαίας. Δυστυχώς αυτές οι μάζες είτε δεν εκφράζονται καθόλου οργανωτικά είτε εκφράζονται μέσω ενός ακατέργαστου εθνικισμού μέσω των οπαδικών συνδέσμων, είτε γίνονται αντικείμενο καπηλείας από το δήθεν εθνικισμό της ηγεσίας του ΕΛΑΜ.

8. Πως σκοπεύετε να διαδώσετε τις ιδέες του εθνικισμού στην κυπριακή κοινωνία;

Με ακτιβιστικές δράσεις, με προπαγάνδα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και με διάδοση των ιδεών από το κάθε μέλος ξεχωριστά στο κοινωνικό του περίγυρο.

9. Θεωρείτε ότι η πλειοψηφία των Κυπρίων έχει πάντα στραμμένο το βλέμμα προς την Μητέρα Ελλάδα;

Ναι, χωρίς να υποστηρίζουμε ότι η πλειοψηφία του λαού σήμερα πιστεύει στην ΈΝΩΣΗ. Αγωνιζόμαστε να καταστεί εφικτό αυτό στο μέλλον.

10. Πως βλέπετε την κρίση που δημιουργείται με τις προκλήσεις του Ερντογάν;

Απειλή για την Εθνική εδαφική ακεραιότητα ιδίως στο Αιγαίο δεδομένης της αμυντικής κατάρρευσης τόσο του Ελλαδικού όσο και του κυπριακού κράτους. Είναι όμως και ευκαιρία αφύπνισης γιατί ευρείες λαικές μάζες αντιλαμβάνονται την απάτη της ελληνοτουρκικής φιλίας.

11. Γρίβας Διγενής. Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Γρηγόρης Αυξεντίου.

Πηγή έμπνευσης και σημείο αναφοράς όπως και οι ήρωες του Ελληνισμού.

12. Σολωμός Σολωμού και Τάσος Ισαάκ.

Το ίδιο με τους παραπάνω.

13. Πιστεύετε ότι το αίμα των Κυπρίων Μαρτύρων θα δικαιωθεί;
Νομοτελειακά.

14. Πως αντιμετωπίζετε τους αριστερούς της Κύπρου και αυτοί εσάς;

Αμοιβαία ιδεολογική και πολιτική αντιπαλότητα.

15. Ποια η στάση του Κινήματος σας απέναντι στις αγγλικές κατοχικές βάσεις και ποιο ακριβώς είναι το νομικό πλαίσιο γύρω από αυτές;
Το κίνημα τάσσεται υπέρ της εκδίωξης των αγγλικών βάσεων. Όσον αφορά το νομικό πλαίσιο είναι τόσο εκτενής η συζήτηση σχετικώς με αυτό που θα χρειάζεται ειδική συνέντευξη για να το αναπτύξουμε. Σε κάθε περίπτωση, όποιο και να είναι το νομικό πλαίσιο, ο στόχος απομάκρυνσης των βάσεων είναι αμετάθετος.

16. Που βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με τους αγνοούμενους του 1974;

Ένα 30% με 40% έχει ανευρεθεί. Αναμένεται η ανεύρεση και μερικών ακόμα. Ωστόσο όπως υπολογίζεται μεγάλος μέρος των αγνοουμένων, ίσως το μεγαλύτερο, αναμένεται ότι δεν θα ανευρεθεί ποτέ διότι οι Τούρκοι διασκορπίζουν τα οστά τους είτε για να αποφύγουν ενοχοποίηση τους για εγκλήματα πολέμου, είτε γιατί προέβησαν σε οικοδομικές και κατασκευαστικές εργασίες οι οποίες είχαν ως συνέπεια την καταστροφή των οστών.

17. Οι Ελλαδίτες εθνικιστές χαιρετίζουν τον αγώνα σας και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία για την Νίκη του Εθνικισμού και της Ένωσης της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη που παραχωρήσατε στην ιστοσελίδα μας καθώς και για το μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα μας που αποστείλατε προ ολίγων ημερών. Τέλος, τι μήνυμα στέλνετε στους Ελλαδίτες εθνικιστές;

Μήνυμα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και κάλεσμα για κοινούς Εθνικιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Επίσημη ιστοσελίδα για το Ε.Α.Κ.: Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα 

Πηγή

Leave a Reply