Καλείται Ο Έλληνας Της Κύπρου, Να ΣκεφΘεί Πάρα Πολύ Σοβαρά…! (Photo)

cebaceb1cf84ceb5cf87cf8ccebcceb5cebdceb1-cebacf8dcf80cf81cebfcf82

Γράφει ο κ. Ανδρέας Τ. Λουκάς

Καλείται ο Έλληνας της Κύπρου να σκεφτεί: Ακόμα δεν εφαρμόσαμε την «λύση» που μηχανεύεται με τους Τούρκους ο Αναστασιάδης και οι Τούρκοι επεμβαίνουν απροκάλυπτα στα εσωτερικά του κράτους μας! Ακόμα αποτείνονται στα ΗΕ για κάτι που δεν τους άρεσε. Και αναφέρομαι στο γνωστό ψήφισμα της Βουλής περί «Ενωτικού Δημοψηφίσματος». Τι θα συμβεί άραγε όταν θα βάλουν σε εφαρμογή την «λύση» τους; Θα επεμβαίνει ο «εγγυητής» Τούρκικος στρατός, ο οποίος είναι ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ του Μουσταφά να παραμείνει εσαεί στην Κύπρο;

Και εδώ δεν μιλάμε για λογικά πράγματα. Για «νουν τούρτζικον» μιλάμε! Δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιον φυσιολογικό λαό! Για τους λινοπάμπακους που εκτουρκίστηκαν μιλάμε, οι οποίοι μάχονται να δικαιώσουν την επιλογή των προγόνων τους να αποστούν από τον Ελληνισμό και να προσχωρήσουν στο Μογγολικό φύλο! Δεν μιλάμε για Σουηδούς ή Αυστριακούς. Για Τούρκους πλέον μιλάμε. Και ας ζουν κάποιοι «μπαλονάδες» στα πελάγη των ψευδαισθήσεων τους πως έχουμε να κάνουμε με φυσιολογικούς ανθρώπους!

Τον Μουσταφά τον ακούσαμε: Θέλει τον Τούρκικο στρατό εγγυητή εσαεί, επειδή το 1963 ο Μακάριος ΠΡΟΤΕΙΝΕ αναθεώρηση του Συντάγματος για να γίνει λειτουργικό. Βέβαια ο Μουσταφά και ο ΔΗΣΥΑΚΕΛ ισχυρίζονται πως ο Μακάριος ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ αλλαγή του Συντάγματος! Σίγουρα όμως δεν είναι αυτό που συνέβη. Αλλά επειδή οι Τούρκοι εκείνη την ΠΡΟΤΑΣΗ του Μακαρίου χρησιμοποίησαν σαν αφορμή για το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ τους εναντίον της ΚΔ το 1963 και για τις σφαγές που διέπραξαν εις βάρος ημών των Ελληνοκυπρίων και επειδή αυτό ακριβώς είναι το βασικό τους αφήγημα για το γεγονότα όπως το διαμόρφωσαν μακροχρόνια, αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν. Θα το υπερασπιστούν εις τους αιώνας των αιώνων! Επειδή ακριβώς πάνω σε αυτό είναι που έκτισαν την πολιτική τους για «επανάκτηση της Κύπρου»!

Και έχουν το θράσος να απαιτούν όσα απαιτούν. Αλλά δεν είναι οι Τούρκοι που κατά χιλιάδες με λεωφορεία και με την συνοδεία των ΟΗΕδων που συρρέουν κάθε χρόνο τον Αύγουστο στα Κόκκινα για να γιορτάσουν τους εναντίον μας βομβαρδισμούς τους, του 1964; Δεν είναι με λαμπρότητα και με στρατιωτικές παρελάσεις που γιορτάζουν την επέτειο της εισβολής και του εναντίον μας εθνικού ξεκαθαρίσματος του 1974; Δεν είναι με στρατιωτικές παρελάσεις και άλλα πανηγύρια που γιορτάζουν την ανακήρυξη του «κράτους» τους κάθε Δεκέμβρη; Επενέβη ποτέ δική μας ηγεσία να τους πει «μαύρα είναι τα μάτια σας»; Κακώς, κάκιστα δεν το κάνουν βεβαίως! Αλλά αυτή η παράλειψη δείχνει και το επίπεδο της δικής μας ηγεσίας!

Τώρα, το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί εξεστράτευσαν εναντίον της απόφασης της Βουλής οι αριστεροδεξιοί της πλάκας. Απλό! Επειδή κακοφανίστηκαν οι σύμμαχοι τους Τούρκοι! Και επειδή δόθηκε η ευκαιρία στον Ακκιντζή να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Αλλά και προπάντων επειδή από την συμπεριφορά του Μουσταφά υπάρχει πιθανότητα να προβληματιστούν και κάποιοι απροβλημάτιστοι Ε/Κ και να καταλάβουν ποιοι έχουν την ευθύνη και ποιος φταίει για ΟΛΑ τα γεγονότα στην Κύπρο! Κοντολογίς, επειδή υπάρχει η πιθανότητα να καταρρεύσει ο μέγας μύθος του «εκάμαμεν τους τζιαι εμείς πολλά»! Να ανατραπεί το ενοχικό σύνδρομο που φύτεψαν στους απροβλημάτιστους οπαδούς τους και να τραπούν ΚΑΙ αυτοί υπέρ των δικαίων της Πατρίδας και των συμπατριωτών τους! Και τότε η ΔΔΟ τους, τι θα απογίνει; Ιδού η έγνοια τους!

Πώς να εξηγηθεί αλλιώς αυτή η στάση, δεδομένου ότι ΚΑΙ το ΑΚΕΛ πρωτοστάτησε τότε στο Ενωτικό Δημοψήφισμα και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να νοιώθει περήφανο για την τοτεινή του δράση; Αλλά από τότε κύλισε πολύ νερό κάτω από τις γέφυρες! Και το ΑΚΕΛ έφτιαξε τους δικούς του γενίτσαρους (δεν χρειάστηκε την συμμετοχή των Τούρκων!), οι οποίοι ανδρώθηκαν και πήραν στα χέρια τους οι ίδιοι τα ηνία του κόμματος! Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την «Δεξιά». Η οποία από μπροστάρης του Ενωτικού Αγώνα, περιήλθε στα χέρια των γραικύλων, με τα εμφανή αποτελέσματα!

Ο Θεός και ο Λαός να βάλουν το χέρι τους!

Leave a Reply