Λίγα Λόγια Στα Παιδιά, Απέραντη Αγάπη Και Προσευχή…! (Photo)

Proseuxi1

Λίγα λόγια στα παιδιά. …

Τα πολλά λόγια, “χτυπούν”στα αυτιά, φέρνουν αντιδράσεις.

Ενώ η θερμή καρδιακή προσευχή του γονιού, επιδρά απευθείας στην ψυχή του παιδιού και την προδιαθέτει θετικά προς το καλό. ..

Τα πολλά λόγια γίνονται κουραστικά για τον καθένα, πόσο μάλλον για ένα παιδί που μεγαλώνει και περνά στη φάση της ενηλικίωσης (εφηβεία).

Όχι πίεση…θυμήσου το νόμο της Φυσικής: ”η δράση (πίεση), φέρνει αντίδραση”.

Κινήσου απαλά, διακριτικά…

Δείξτου εμπιστοσύνη, το κερδίζεις με το σεβασμό που δείχνεις στο πρόσωπό του…

Η προσευχή πάντα μιλά καλύτερα στην καρδιά του, που συχνά βρίσκεται σε αναταραχή και τρομάζει και το ίδιο ακόμα από τα πρωτόγνωρα ξεσπάσματά του (αργότερα, ίσως να μετανιώνει, η αγκαλιά σου ας είναι πάντα ανοιχτή, χωρίς προϋποθέσεις. .. Έτσι θα το κερδίσεις, με την απέραντη αγάπη σου).

Στιγμές στιγμές δοκιμάζονται οι αντοχές, η υπομονή σου…, δοκιμάζεται η αγάπη σου, γιατί χτυπά στον εγωισμό σου, σου πατάει τον κάλο…, θα χρειαστεί να κλείσεις το στόμα,  να σκύψεις  το κεφάλι, να υποχωρήσεις… Εσύ θα βγεις κερδισμένος ή μάλλον εσείς.

Μην πληγώνεις την αγάπη σας με συμπεριφορές που αργότερα θα μετανιώσεις, μην συνδαυλίζεις την φωτιά. . . Όταν κοπάσει η μπόρα, τότε θα τα πείτε ήρεμα και θα τα βρείτε.

Να είσαι κοντά του, με ανοιχτή την καρδιά και την αγκαλιά σου, ακόμα και στα μεγάλα λάθη του…, να ξέρει ότι θα αντέξεις, ότι δεν θα πανικοβληθείς, να τολμά να σου εμπιστευτεί τα λάθη του, να βρει έναν ώμο να κλάψει. .., δεν είναι όλα εύκολα στη ζωή, ούτε όπως τα ονειρευόμαστε. Αλλά με τους δικούς μας ανθρώπους γύρω μας, με γονείς-βράχους, όλα παλεύονται. ..

Να είσαι κοντά του με την ήρεμη προσευχή του, χωρίς άγχος , το οποίο ενεργεί σαν μια ομπρέλα που εμποδίζει την Χάρη να δροσίσει την ψυχούλα του…

“Οι μάνες έμαθαν να μιλούν, να αγχώνονται, να ανησυχούν…, αλλά δεν έμαθαν να προσεύχονται”.

Ο αγώνας συνεχής…, πρώτα ο προσωπικός αγώνας του εξαγιασμού μας και παράλληλα η φροντίδα για τις αθάνατες ψυχές των παιδιών μας…

[Σκέψεις από το προσωπικό μου ημερολόγιο,  που μοιράζομαι εδώ μαζί σας.  Κάποια λόγια προέρχονται από τους λόγους του αγίου Πορφυρίου, του μεγάλου πνευματικού παιδαγωγού των ημερών μας.]

Με την αγάπη μου,

Αλεξία

Πηγή

Leave a Reply