Έμπορας-Εκδότης Του Κέντρου Των Αθηνών, Προτίθεται…, Να Υποβάλει Μήνυση Στο DER KAMERAD…;

DER KAMERAD: Σύμφωνα με ανώνυμο e-mail που λάβαμε, έμπορας-εκδότης βιβλίων που εδρεύει στο κέντρο των Αθηνών, προτίθεται να υποβάλει μήνυση εναντίον του DER KAMERAD με τον ψευδή ισχυρισμό, ότι ανεβάσαμε κάποια έκδοσή του στο διαδίκτυο.

Αν και δεν γνωρίζουμ, εάν αυτή η πληροφορία, είναι ακριβής…, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1. Ουδέποτε έως σήμερα δεν έχουμε “ανεβάσει” κάποιο βιβλίο ή εν γένει έντυπο στο διαδίκτυο.

2. Η συντριπική πλειοψηφία των ελληνικών βιβλίων που έχουμε αναφέρει, έχουν ανεβεί στην διεθνή πλατφόρμα του https://www.scribd.com/ από απολύτως άγνωστα προς εμάς πρόσωπα.

3. Ενώ το scribd, παρέχει τη δυνατότητα σε όσους διαθέτυν ιστοσελίδες και μπλογκ να πάρουν το σχετικό Embed Code για κάθε βιβλίο, περιοδικό ή έγγραφο, εμείς σκοπίμως δεν το πράξαμε, ώστε να αποφευχθεί η όποια δικαστική δίωξη.

4. Τουτέστιν, εμείς απλώς παραθέτουμε το σχετικό link (σύνδεσμο) του κάθε βιβλίου.

Εάν λοιπόν, ο συγκεκριμένος έμπορας-εκδότης βιβλίων, έχει δικαίως ενοχληθεί με την ανάρτηση του βιβλίου ή των βιβλίων του στο διαδίκτυο, ας στειλει ένα e-mail διαμαρτυρίας στο scribd και το βιβλίο του θα “κατεβεί” αμέσως ή εάν επιθυμεί περαιτέρω τιμωρία του ατόμου που παρανόμως “ανέβασε” κάποιο βιβλίο του στο διαδίκτυο, ας αναζητήσει στο scribd το ποιος είναι αυτός (IP) δια της νομίμου οδού και ας του υποβάλει μήνυση. Συνεπώς, η όποια υποβολή μήνυσης εναντίον του DER KAMERAD, είναι εντελώς παράλογη και ανεδαφική.

Το γεγονός όμως, ότι η σύζυγος του συγκεκριμένου έμπορα- εκδότη, είναι μία ευφυεστάτη και άκρως ικανή δικηγόρος και άρα έχει γνώση των πραγμάτων…, σε περίπτωση που όντως υποβληθεί μήνυση εναντίον μας, τότε αποκλειστικό σκοπό θα έχει να φιμωθεί η μη-ελεγχόμενη από το Σύστημα ιστοσελίδα μας και όχι η απονομή δικαίου.

Ευελπιστούμε, η πληροφορία του φίλου αναγνώστη μας να μην είναι ακριβής, διαφορετικά “οι μάσκες θα πέσουν” και μάλιστα δημοσίως. –

Leave a Reply