“Σκαραβαίος”, Το Λαϊκό Όχημα Του Αδόλφου Χίτλερ…! (Photos)

AH_VW

“ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ”, ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ 

 

 «O Χίτλερ, συνήθιζε να περιγράφει πώς οι άνθρωποι της πόλης επιστρέφουν από τις κυριακάτικες εξόδους τους σε ξέχειλα τραίνα, με τα κουμπιά τους σχισμένα, τα καπέλα τους τσαλακωμένα, την καλή τους διάθεση κατεστραμμένη και κάθε όφελος της ξεκούρασης σπαταλημένο. Πόσο διαφορετικά θα ήταν, αν οι εργαζόμενοι των πόλεων, μπορούσαν ν’ αντέξουν οικονομικά την απόκτηση ιδιόκτητων αυτοκινήτων, ώστε να απολαμβάνουν πραγματικά τις κυριακάτικες εκδρομές» — Schwerin von Krosigk

Όσο ήταν στην φυλακή, ο Αδόλφος Χίτλερ, οραματίστηκε ένα δίκτυο εθνικών οδών που θα εκτείνονται σε όλο το μήκος και το πλάτος της χώρας. Μίλησε για ένα μικρό αυτοκίνητο, όπου οι καθημερινοί άνθρωποι θα μπορούσαν με άνεση να αναπξέλθουν οικονομικά, το οποίο θα ταξίδευε σε αυτούς τους δρόμους και θα άνοιγε την χώρα στους Γερμανούς. Σύντομα, μετά την ανάληψη καθηκόντων Καγκελάριου, ο Αδόλφος Χίτλερ, ανήγγειλε το σχέδιο κατασκευής φθηνών αυτοκινήτων για όλες τις Γερμανικές οικογένειες, που θα προσφέρονται σε χαμηλές δόσεις.

«Θα πρέπει να έχει το σχήμα ενός εντόμου του Ιούνη. Η ίδια η φύση πρότεινε την αεροδυναμική του αυτοκινήτου» — Adolf Hitler

Ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ, σχεδίασε πρόχειρα μια εικόνα του πώς φαντάζεται το αυτοκίνητο, στο εστιατόριο “Osteria Baveria” στο Μόναχο, για τον Jacob Werlin, προϊστάμενο της Daimler-Benz. Ο Αδόλφος τον καθοδήγησε: “Πάρτε το σκίτσο μαζί σας και μιλήστε με ανθρώπους που καταλαβαίνουν περισσότερα από μένα γι’ αυτό. Αλλά μην το ξεχάσετε. Θέλω να λάβω νέα σας σύντομα, για τις τεχνικές παραμέτρους.”

Το σχέδιο του αυτοκινήτου που έκανε ο Αδόλφος για τον Werlin

 AH_VW-Drawing

Το πρόσωπο που ο Αδόλφος Χίτλερ επέλεξε τελικά για να σχεδιάσει το «σκαραβαίου», ήταν η Γερμανική μεγαλοφυία της εφαρμοσμένης μηχανικής, ο καθηγητής Ferdinand Porsche.

 AH_VW_NS

Εκείνες τις ημέρες, κανένας εργαζόμενος δεν είχε αυτοκίνητο, επειδή ήταν πάρα πολύ ακριβά και οι δρόμοι ήταν πρωτόγονοι και με μεγάλο συνωστισμό. Το “VOLKSWAGEN” (αυτοκίνητο του λαού), κόστιζε τελικά μόνο το ένα δέκατο από το μέσο αυτοκίνητο εκείνης της εποχής. Εξαιτίας αυτού, πολλοί Γερμανοί μπορούσαν για πρώτη φορά να εξερευνήσουν την χώρα τους. Και τελικά, θα γίνοταν μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες και φυσικά, πηγές απασχόλησης και εσόδων της Γερμανίας.

AH_VW_Model

To πρώτο μοντέλο του αυτοκινήτου, παρουσιάζεται στον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος διάλεξε και το όνομα “Αυτοκίνητο του Λαού”

Leave a Reply