Η Στρατηγική Πρόληψης Καρκίνου Στο Τρίτο Ράιχ…! (Photos)

Η Στρατηγική Πρόληψης Καρκίνου Στο Τρίτο Ράιχ

 

Ίσως επειδή, η μητέρα του πέθανε από καρκίνο, ο Αδόλφος Χίτλερ, ανέπτυξε ένα βαθύ ενδιαφέρον για τα σχετιζόμενα με την υγεία θέματα – ιδιαίτερα, όσον αφορά τον καρκίνο.

Ριζοσπαστική έρευνα για την ασθένεια έγινε στην Γερμανία, εν μέρει με ιδιωτική χρηματοδότηση του Αδόλφου Χίτλερ, που ανάθεσε στο Πανεπιστήμιο της Ιένας μια μελέτη για να καθορίσει εάν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του καρκίνου πνευμόνων και του καπνίσματος, δωρίζοντας για αυτό τον σκοπό 100.000 μάρκα από τα κέρδη του Mein Kampf. Τα επιστημονικά ερευνητικά αποτελέσματα, απέδειξαν ότι υπάρχει τέτοια σύνδεση και αυτό, οδήγησε στην πρώτη δημόσια αντικαπνιστική εκστρατεία παγκοσμίως, που προωθήθηκε σθεναρά από τον ίδιο.

Health_NS
Η διαφημιστική εκστρατεία Υγείας του Αδόλφου Χίτλερ ενθάρρυνε τον λαό ν’ αποφεύγει το αλκοόλ και την νικοτίνη, και επίσης, να τρέφεται με φρέσκα τρόφιμα

 

Το πρώτο στον κόσμο πρόγραμμα για να ενθαρρυνθούν οι γυναίκες στην αυτοεξέταση του στήθους τους, ως ενισχυτικό μέτρο για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού στα αρχικά στάδιά του, εγκαινιάστηκε επίσης στην Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία με την ενεργή ενθάρρυνση του Αδόλφου Χίτλερ. Οι ανωμαλίες στον εμμηνορροϊκό κύκλο μιας γυναίκας, είναι επίσης μια πιθανή ένδειξη καρκίνου. Οι γυναίκες, ενθαρρύνθηκαν ομοίως να παρακολουθούν τον εμμηνορροϊκό κύκλο τους και να ελέγχουν τις όποιες ανωμαλίες, ώστε να βοηθήσουν στην όσο πιο γρήγορη διάγνωση της ασθένειας. Ιδιαίτερα εκτενής δημόσια εκπαίδευση, έγινε για το συγκεκριμένο θέμα. Η υποστήριξη του Χίτλερ στην εν λόγω πρωτοποριακή μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό της ιατρικής επιστήμης, αντιμετωπίσθηκε τόσο ενθουσιωδώς από τους ιατρούς, που οι περισσότεροι προσχώρησαν στο NSDAP.

No Alcohol-Smoking_NS

 Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην διάρκεια του Τρίτου Ράιχ, αναπτύχθηκαν διάφορες θεραπείες και φάρμακα κατά του καρκίνου με εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα. Δυστυχώς, μετά το πέρας του πολέμου, οι κατοχικές δυνάμεις – δυτικοί Σύμμαχοι και Σοβιετικοί – κατάσχεσαν όλες τις ιατρικές πατέντες και φόρμουλες, τις οποίες παρέδωσαν στις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες της γνωστής οικογένειας Ροκφέλερ.

Comments are closed.